- Kanskje blir dette, rent meteorologisk, en bomtur

Sol og varme: Blir det varmere ved Middelhavet enn i Kragerø?

Sol og varme: Blir det varmere ved Middelhavet enn i Kragerø?

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vi som er barnefødt på Sunnmøre, har ord på oss for å være ekstra glade i penger. Det er selvsagt bare sprøyt, men det skal innrømmes at det skjærer litt ekstra i sjela (og lommeboka) når det må brukes penger som strengt tatt ikke var nødvendig å bruke.

Som når man har vært litt slurvete i svingene, og en bakskjerm på bilen trenger omsorg og pleie fra et verksted med velutviklete timepriser. Men stort sett blir pengene brukt fornuftig. For selv om optimismen fortsatt lever, og Norsk Tippings tilbud blir benyttet ukentlig, så har nok erkjennelsen sunket inn om at det er den surt opptjente, og ikke alt for romslige, pensjonen vi skal leve av, ispedd litt ekstra lønn fra avisjobbing.

Men noen ganger må man ta beslutninger, som i ettertid kan vise seg å være økonomisk ufornuftig. Og jeg begynner nå å lure på om vi har havnet i en slik situasjon.

På et reisenettsted leste jeg nylig at drevne småbarnsforeldre sørger for å få med et par besteforeldre på ferietur, så de kan få litt fri på kveldene. Og om et par uker, så drar vi på sydenferie sammen med barnebarn på fire og sju år, og deres foreldre. Men la det være sagt med en gang, vi gjør det med stor glede.

Ferieturen ble bestilt i januar måned, mens det ennå var ledig på det utvalgte stedet. Et sted skreddersydd både for små barn, foreldre og besteforeldre. Billig var det ikke, men tatt i betraktning gleden ved å feriere med sol, bad og varme sammen med barnebarna, så virket prisen høyst forsvarlig.

Nå begynner jeg derimot å bli litt betenkt. Kanskje blir dette, rent meteorologisk, en bomtur. For slik som været har vært hittil i sommer, så har det i lange perioder vært både bedre og varmere vær her hjemme, enn på den valgte feriedestinasjonen ved Middelhavet.

Og det tilbudet vi søker i Syden, det har vi jo i stor grad også i Kragerø. Riktignok er det smått med lange, hvite sandstrender. Men for øvrig har vi jo det meste. Vi mangler i hvert fall ikke steder hvor man kan spise og drikke. Det finnes vel snart ikke et eneste smau eller en gatestubb hvor du ikke kan sette deg ned og nye et glass i varmen. Selv om prisene nok er stivere her hjemme enn i Spania.

Men ferien er kjøpt og betalt. Så nå går jeg rundt med et formastelig ønske om at godværet skal gi seg sånn rundt neste helg. For selv om jeg unner folk som er hjemme de fine sommerdagene, så hadde det vært godt å reise til mye varmere og finere vær i Syden. Da ville ikke ferieturen bli penger rett ut av vinduet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags