- Hotelldirektøren truet med å legge ned driften av «Hotell Mamma»

Alltid åpent: «Det er bare et spørsmål om tid før driften blir helge- og kanskje feriebasert».

Alltid åpent: «Det er bare et spørsmål om tid før driften blir helge- og kanskje feriebasert».

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

På døra hjemme henger det et skilt. «Hotell Mamma», står det. For det er det det har vært. Det er full service. Middag på bordet og laundry service. All inclusive.

Etter fire år i Kristiansand gikk flyttelasset hjem til Kragerø i slutten av juni. I årevis har jeg pakket ned sommerklærne for å komme hjem, men denne gangen ble sommerferien litt ekstra lang. I tillegg innebar flyttelasset nå ikke bare sommerklærne, men vinterklær og møbler også. Pulsen til mamma gikk opp, min gikk ned. Gjesterommet til mamma er ikke lengre et gjesterom, det fungerer nå som et lager.

Men det er deilig å være hjemme. Jeg vet bare ikke hvor deilig min mor synes det er. Hun har lagt ned vaskeriet, men bare delvis. For ordens skyld; jeg vasker gjerne mine egne klær, og selv synes jeg at jeg er ganske flink til akkurat det. Det er bare at mine metoder innen klesvask passer dårlig overens med mammas. Grå sokker som en gang var hvite orker hun ikke å se på, og derfor står døra til mammas vaskeri fortsatt litt på gløtt.

I leiligheten min i Kristiansand var det stort sett strøkent. Der var det ingen som tok husarbeidet fra meg. Hjemme hos mamma forsvinner hybelkaninene inn i støvsugeren på magisk vis, og kopper og kar flyr inn i oppvaskmaskinen av seg selv. Vel, jeg vet at de ikke gjør det, men mora mi har støv på hjernen.

Her om dagen var hotelldirektør mamma lei. Glassene som sto på kjøkkenbenken hadde ikke funnet veien inn i oppvaskmaskinen, og hotelldirektøren truet med å legge ned driften av «Hotell Mamma». Heldigvis bor nestleder pappa under samme tak. Jeg tror jeg må kjøpe et skilt hvor det står «Hotell Pappa».

Det er kanskje lite som er naturlig med at en 25-åring med fem jobber flytter hjem på pikerommet. Jeg tar den. Uansett velger jeg å tro at jeg ikke er aleine. Som nyutdanna journalist hadde jeg store planer om å lande drømmejobben i hovedstaden og slå meg ned der. Faktum er at det ikke er lett å lande drømmejobben som journalist i hovedstaden, og ennå vanskeligere er det å kjøpe leilighet i Oslo.

Når sant skal sies, så ble jeg kanskje komfortabel med å bo i Kragerø likevel. Egentlig flytta jeg kanskje aldri, for jeg har reist hjem ved enhver anledning.

Til tross for dramatikken er hotelldirektøren og jeg venner igjen nå, og det er bestemt at driften ikke legges ned helt ennå. Det som likevel er klart, er at det bare er et spørsmål om tid før driften blir helge- og kanskje feriebasert. Da er det kanskje på tide å bli voksen uansett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags