Men inntil kampens siste to, tre minutter var lokaloppgjøret ganske så jevnt. Men den store forskjellen var Sander Heimdal. Han omsatte sjansene sine i tellende resultater og kunne blitt matchvinner. Men da vertene stormet framover mot slutten i håp om en utliknet var det heller gjestene som omsatte sjansene i scoringer.

Familietradisjoner

For å trekke det litt langt kan man nesten si at Sannidal ble felt av en av sine egne. Hele slekta på farssiden kommer fra nettopp Sannidal. Bestefar Rolf bor i bygda fortsatt, mens Sanders familie, med pappa Pål som tidligere toppscorer, er bosatt i Drangedal.

– Dette var en veldig viktig seier for oss, og utrolig deilig, strålte tomålsscorer Heimdal etter matchen.

Drangedal tok sin fjerde strake seier og lukter opprykksplass.

– Det har tatt litt før vi har kommet ordentlig i gang, men vi blir bare bedre og bedre, nå er det bare moro, fortsatt unge Heimdal.

Jevnt hele veien

Men at Drangedal vant med så klar margin som 4–1 forteller ikke hele sannheten. For kampen var ganske jevn i 90 minutter. Drangedal tok ledelsen etter vel 17 minutter da Sander Heimdal gikk på tvers like innenfor 16-meteren og plasserte ballen ned bak sannidalkeeper Petter Knudsen. Minuttet tidligere fikk Sannidal annullert en scoring for offside.

 

Sannidals Mathias Hop burde ha utliknet fem minutter før pause, men Drangedals veterankeeper Einar Odden lot seg ikke overliste. Drangedal ledet 1–0 til pause.

Sannidal åpnet friskest i 2. omgang og det var fortjent da lagets kaptein Ola Mastereid utliknet for vertene. Med hans scoring økte også temperaturen i kampen og det første gule kortet gikk til Drangedals Simon Larssen. Like før halvtimen var passert gikk Drangedal igjen i ledelsen. Sander Heimdal var sistemann på ballen etter corner.

Fram og tilbake

Det siste kvarteret ble det mye fram og tilbake. Sannidal satset framover for en utlikning, mens Drangedal fikk flere kontringer. Da det så ut som om Sander Heimdals andre scoring skulle bli avgjørende dukket lynraske Pavlicu «Ionas» Inocentiu – som sesongdebuterte for Drangedal – opp og etter noe som luktet offside satte han inn Drangedals tredje for kvelden. Tre minutter på overtid fastsatte Einar Aleksander Odden sluttresultatet til 4–1.

Kort oppsummert: Drangedal hadde målscorerne, det hadde ikke Sannidal.