Talenter som Mathias gjør at treneren ser lyst på framtiden

TALENT: Mathias Esborg (t.h) er et talent som ennå ikke har fylt 16 år. Her sammen med treneren Bent Strand. Esborg har herjet på Drangedals guttelag og scoret mål i fleng. Nå venter etter hvert større oppgaver for unggutten.

TALENT: Mathias Esborg (t.h) er et talent som ennå ikke har fylt 16 år. Her sammen med treneren Bent Strand. Esborg har herjet på Drangedals guttelag og scoret mål i fleng. Nå venter etter hvert større oppgaver for unggutten.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Trener Bent Strand er optimistisk på vegne av drangedalsfoballen. Torsdag vant Drangedal en forholdsvis jevn kamp 3–0 over Sannidal i 5. divisjon.

DEL

Spillemessig var det liten forskjell på lagene, men Drangedal var skarpere foran mål. I første omgang var det lenge jevnt med sjanser til begge lag, men i de siste ti minuttene av omgangen kom Drangedal sterkt, noe som resulterte i scoring ved Leo Kåsa etter fint forarbeid av Sander Heimdal.

Drangedal hadde hatt flere store sjanser, men Sannidals keeper Markus Lønne sto meget godt i mål og ryddet opp i stor stil. Etter 22 minutter i andre omgang økte Leo Kåsa til 2–0 for Drangedal. Sannidal yppet seg stadig, men det stokket seg i de avgjørende øyeblikket, samtidig som et robust Drangedal-forsvar sto godt imot.

Drangedals tredje mål kom etter 35 minutter ved treneren Bent Strand. Dermed var løpet kjørt for Sannidal, som måtte innse tap mot naborivalen Drangedal.

Juniorlag neste år

Drangedaltrener Bent Strand var fornøyd med at Drangedal greide å hale i land seieren mot sannidølene.

– Det var et typisk lokaloppgjør. Periodevis hektisk og planløst fra vår side, men jeg er glad for at vi greide å dra seieren i land, sier Strand.

– Går dere for opprykk nå?

– Det tror jeg dessverre blir vanskelig. Vi har flere tøffe bortekamper og vi får trolig også et svekket lag i noen kamper, så jeg tror nok at vi må satse på neste år som et opprykksår, påpeker treneren.

– Det gror godt i drangedalsfotballen for tiden?

– Ja, vi har mange gode talenter som kommer for fullt. Her kan jeg nevne Mathias Esborg som ennå ikke er 16 år, men har fått prøvd seg i A-kamper. Der har han vist fine fotballferdigheter. Vi er veldig optimistiske med tanke på framtiden i drangedalsfotballen, særlig på bakgrunn av at vi neste år har et juniorlag på plass, sier Strand.

– Ujevnt

– Vi har hatt en for ujevn sesong der vi har levert for mange dårlige kamper. I dag kjempet vi godt, men det holdt ikke, selv om jeg synes at vi spilte jevnt med dem. Det ble en kamp med mye kjemping, lange baller og harde taklinger. For oss ble denne kampen stang ut, men all ære til spillerne som sto på til slutt, sier sannidalstrener Vegar Weholt.

Han kan glede seg over at Sannidal også har unge spillere på vei opp.

– 17-åringen Mathias Lindtvedt Hop har spilt meget bra i de kampene han har vært med i, sier treneren.

Treneren er for øvrig litt bekymret over at de må vente på 14-årslaget før de får vesentlig ny rekruttering til klubbens seniorlag.

– Jeg håper imidlertid at «gamlingene» fortsetter og at vi dermed fortsatt skal ha et godt fotballag i Sannidal, sier Vegar Weholt.

Artikkeltags