Fotballsesongen i Telemark nærmer seg slutten, og slik er situasjonen i de forskjellige seriene:

Herrer:

3. divisjon

Ett lag rykker opp, fire rykker ned

Det har vært to Telemarks-lag i 3. divisjon i år, som har kjempet i hver sin ende av tabellen i hver sin avdeling. Pors Grenland spiller i avdeling 3, og kommer til å bli nummer to på tabellen, bak suverene Fløy. Odd 3 i avdeling 1 har kun tatt sju poeng, og er for lengst er klar for 4. divisjon neste sesong. Ofte styrer opprykk fra lagene i høyere divisjoner opprykkene nedover i de lokale seriene også, og det er ennå uvisst hvorvidt et eventuelt nedrykk for Odd 2 fra 2. divisjon får noe si.

4. divisjon

Ett lag rykker opp, to lag rykker ned.

Her er det ingen lokale lag denne sesongen, men Urædd med tidligere Kragerø-spiller Jonas Thoresen ligger best an i forhold til opprykk. Laget fra Kjølnes møter tabelljumbo Skade i Lunde i sin siste kamp lørdag. Vinner Urædd den er de klare for 3. divisjon. Nærmest Urædd følger Hei, som ligger fire poeng bak med en kamp mindre spilt.

I motsatt ende av tabellen trakk Skotfoss laget før sesongen, og rykker dermed ned. Daglig leder Roger Eilertsen i NFF Telemark bekrefter at Skotfoss ikke kommer til å stille lag neste sesong heller. Skade må også den tunge veien ned i 5. divisjon, etter å ha tatt kun åtte poeng så langt i sesongen.

5. divisjon

To lag rykker opp, ett lag rykker ned.

Storm har vært helt suverene og er både kretsmester og klare for opprykk når tre serierunder gjenstår. Laget fra Bratsberg leder med hele 14 poeng på Hei 2. Sistnevnte er avhengig av opprykk for A-laget for å følge Storm opp. Blir det ikke opprykk på Hei 2, så vil både Eidanger (37 poeng), Kjapp (36 poeng) og Drangedal (35 poeng) gjøre det de kan for å kapre opprykksplassen.

Drangedal møter Skiens Grane (borte), Langesund (hjemme) og Hei 2 (borte) i de tre siste kampene.

Sannidal ligger trygt plassert midt på tabellen med 22 poeng, og blir å finne i 5. divisjon neste sesong også. Dette var også lagets mål denne sesongen. Sannidølene møter Vinje (b), Eidanger (h) og Skiens Grane (b) i de neste oppgjørene.

Per nå er det Heddal som ligger dårligst an i bunnen av tabellen. Rødtrøyene har tatt 11 poeng så langt, og har fem poeng opp til Klyve og Gjerpen.

6. divisjon

To lag rykker opp, ett lag rykker ned. Det dårligste laget som ikke rykker ned, spiller kvalifisering mot vinneren av lagene på andreplass i 7. divisjon avdeling A og B.

Storm 2 har vært like dominerende som A-laget i 5. divisjon og står med 19 seiere og en uavgjort. De er selvfølgelig både klare for 5. divisjon og kretsmester i 6. divisjon. Snøgg er i førersetet om den andre opprykksplassen når to kamper gjenstår. De har 43 poeng, mens Skarphedin 2 og Gulset har 40 poeng. Snøgg har imidlertid så god målforskjell at det mest sannsynlig holder med en seier i kampene mot Tollnes 2 (hjemme) og Brevik (borte).

Kroken ligger på sjetteplass på tabellen med 25 poeng, og har sikret seg 6. divisjonsspill neste sesong også. Krokungene kan sikre fortsatt 6. divisjonsspill for Kragerø med seier mot Stathelle 2 fredag. Krokens to andre motstandere i de siste kampene er Borg (h) og Gulset (b).

Kragerø har 19 poeng og trenger to poeng for å være garantert 6. divisjonsspill i 2018, og har tre kamper å klare det på. Første mulighet er hjemme mot Gulset på søndag, så følger Borg (b) og Tollnes 2 (b).

Stathelle 2 (12 poeng) og Seljord (14 poeng) ligger mest utsatt til i forhold til nedrykk og nedrykkskvalifisering.

7. divisjon

Ett lag rykker opp, nummer to spiller kvalifisering først mot nummer to i den andre avdelingen. Vinneren av det oppgjøret møter det dårligste laget i 6. divisjon som ikke rykker ned til ny kvalifisering.

I avdeling A leder Siljan to poeng foran Folkets Klubb Grenland 2. Ingen andre enn de to lagene kan rykke opp, og lørdag møtes de på sistnevntes hjemmebane Frednes.

Åfoss leder avdeling A fem poeng foran Herøya og har opprykket nesten i lomma. De to lagene møtes lørdag. Alt annet enn Herøya-seier vil sikre opprykket for Åfoss.

Helle er det eneste lokale laget i 7. divisjon, og har hatt en tung sesong. Rødtrøyene ligger helt sist på tabellen i avdeling B med sju poeng på 20 kamper, og møter Gjerpen 2 (b) og Urædd 2 (h) i de to siste kampene.

Kvinner:

4. divisjon

Ett lag rykker opp.

Stathelles nystartede damelag har vært suverene, og er klare for opprykk til 3. divisjon etter 14 seiere og to tap og 42 poeng på 16 kamper. Storm (27 poeng) og det unge Urædd 3-mannskapet (26 poeng) følger nærmest.

Drangedal manglet trener til et par uker før seriestart, men gamletrenerne Ole Morten Moen og Hilde Strandkås Moen tok tak i bygdas kvinnelag. Det har blitt fire seiere, to uavgjort og ni tap for rødtrøyene, før siste kamp mot hjemme mot Snøgg 3 tirsdag.

Drangedal ligger på åttendeplass av ni lag, og kan havne på alt fra sjuende- til niendeplass, avhengig av resultatene i siste serierunde. DIL har 14 poeng, mens Stridsklev på plassen foran har samlet 16 poeng så langt. Kjapp ligger sist med 13 poeng.

Kvinner 7er, avdeling B:

Kroken har deltatt i en av avdelingene hvor det spilles sjuerfotball. Her er det ingen som rykker opp eller ned, men vinneren av avdelingen møter vinneren av avdelingen i Vest-Telemark i kamp om kretsmesterskapet.

Avdelingene er ferdigspilt, og Fossum, som vant avdeling B, møter Seljord/Kviteseid i KM-finale 20. oktober.

Krokens sjuerlag vant tre og tapte ni kamper denne sesongen, og kom på sjetteplass på tabellen med ni poeng. Vold havnet nederst av de sju lagene i avdelingen med sju poeng.