Det nærmer seg Kragerø musikkorps sin første inne-konsert siden korona og det virker som at det meste er på stell, det er kun et lite hinder de har møtt på. Scenen på kinoen er såpass liten at det er usikkert om alle får plass.

– Det blir mye logistikk med tanke på plass, men også lyd da Kragerø Biograf egentlig ikke er ment å brukes som en konserthall, sier Birthe Tolnæs.

Siden korona inntraff har de sett en økning i antall medlemmer i korpset og det betyr også en økning i antall instrumenter.

Ønsker flere

– Det er så gøy å kunne samles slik vi gjør, alle koser seg og tiden flyr ut vinduet når man sitter og spiller sammen, sier Tolnæs.

Til sammen er de over 40 medlemmer som møter opp hver onsdagskveld og klasserommet på Kalstad er fylt til randen. Samtidig er det ikke snakk om å takke nei til de som kommer og vil bli med.

– For tiden leier vi lokaler av Kragerø kommune, men vi ser at det trengs en bedre løsning med tanke på antallet instrumenter og mennesker.

Det beste hadde vært et kulturhus, men Tolnæs nevner at de fint kunne klart seg med en flerbrukshall. Det viktigste er å få inkludert alle som skal være med.

– Vi har spilt i ordentlige saler og det har så mye å si på akustikken og følelsen av å spille, nevner Bente Lieberg.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Konserten som er satt lørdag den 12. november har blitt utsatt flere ganger på grunn av endring i restriksjoner. Nå da datoen endelig er satt ligger spenningen i om alle vil få en plass på den åtte meter lange scenen.

Tolnæs og Inge Bentsen prøver å planlegge den beste løsningen, samtidig vil de ikke vite sikkert før oppstilling.

– Det må jo bare gå, vi må komme fram til en løsning, fortsetter Tolnæs.

Stor variasjon

For å nå ut til et bredt spekter av folk vil konserten ha filmmusikk som tema for denne gangen. Det er flere kjente slagere som Politiskolen, Aladdin og Gåten Ragnarok. Sistnevnte er ekstra spesiell da det Kragerø sin egen Magnus Beite som har stått for musikken.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

– Vi har vært i prat med Magnus og han synes at det er veldig gøy at vi skal spille musikken han har laget, forteller Tolnæs.

-Han sier selv at tiden han hadde i Kalstadkilen skolemusikkorps var en viktig del av å forme hans musikalske og sosiale oppvekst, så nå håper vi å videreføre den følelsen, forteller Lieberg.

Med konserten håper både Lieberg, Tolnæs og korpsets leder Anita Hop at det vil være flere som møter opp på onsdagene framover.

– Det kommer mye spennende i tiden framover, akkurat hva kan jeg ikke avsløre så da er det bare å glede seg, sier Tolnæs med et lurt smil.