Det viser de offisielle opplagstallene som Mediebedriftenes landsforening (MBL) la fram tirsdag. For KVs del viser oversikten at opplaget sank med 54 fra første halvår i fjor til første halvår i år.

- Vi liker selvsagt best å se et plusstegn foran når MBL to ganger i året presenterer de offisielle opplagstallene for landets mediehus. Vi har hatt en fantastisk opplagsvekst de siste årene, og KVs opplag ligger fortsatt på et historisk svært høyt nivå, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Espen Solberg Nilsen.

KV gikk ut av første halvår i år med et opplag på 5217.

Redaksjonen styrkes

- Nedgangen var ikke helt uventet. Vi så under den mest intense koronaperioden at befolkningen i økende grad vendte seg til lokalavisa for å holde seg oppdatert. At vi opplever en justering i opplaget når samfunnet på mange måter er på vei til det normale, er ikke unaturlig, sier Solberg Nilsen.

Han lover at avisens ansatte skal stå enda hardere på for å levere godt lokalt journalistisk innhold til abonnentene i tiden framover. Han peker samtidig på at KVs redaksjon nå styrkes med nesten et årsverk.

- Det bør føre til at vi kan levere enda mer innhold godt til våre abonnenter, sier KV-redaktøren.

I Telemark er TA fortsatt den største avisa, med et opplag på 23.600. Varden er nest størst med et opplag på 16.957.

Les også

Per (63) og Jimmy (72) takker for seg i lokalavisa: – Det har forandret livet mitt