Selger Ap «arvesølvet»?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Vi opplever nå at det med ny eier i Kragerø Utvikling AS er satt fart på å utvikle store deler av Kragerø sentrums sjøside. I Fremskrittspartiet synes vi det er bra at det nå ser ut til å være investeringsvilje. Kommunen skal styre gjennom vedtatt reguleringsplan, samtidig som planen må være realistisk for å kunne bli satt ut i livet. Vi er positive til mindre endringer for å få realisert planene.

Vi opplever det som at det snakkes og avtales på ordførerens kontor, uten at det informeres om dette til verken gruppeledere eller kommunestyre. Vi er ukomfortable med slike prosesser.

Vi har spurt om hvorfor Kragerø Utvikling AS er blitt tilbudt å kjøpe Stilnestangen nord-tomten på det gamle verftsområdet, mens Kragerø Sjøtjenester AS, en lokal bedrift allerede tidlig i februar i fjor etterlyste kommunal drahjelp til å skaffe bedriften lokaler og langsiktige landarealer til sin sjøbase i samme område. Etter gjentatte purringer fra bedriften er det helt stille fra både ordfører og varaordfører. Er det signalisert salg av Stilnestangen nord til Kragerø utvikling AS på ordførerens kontor?

Havnestyret sine politiske representanter har vært i møte med ordfører og rådmann og bedt om at Stilnestangen nord-tomta overføres til Havnevesenet som erstatning for «Maxbo»-tomta som havnevesenet etter avtale med kommunen skal overlate til byutvikling.

Ingen avklaring så langt, men ordfører har innkalt formannskapet til eiermøte i Stilnestangen Nord AS og gitt beskjed om at sonderinger mot kjøpere kan fortsette. Ingen referater fra eiermøte finnes. Et annet spørsmål er hvordan et selskap eiet av kommunen kan tilby noe som helst til en aktør, når selskapet verken er stiftet i Brønnøysund, eller har fått eiendommen overført fra kommunen.

Tomteforvaltningsplan for Kragerø kommunes eiendommer er interessant lesning i denne sammenhengen. Målsettingen med planen er å sikre Kragerø kommune en økonomisk og hensiktsmessig forvalting av kommunes grunn, eiendommer og avtaler. I planen står det «at Kragerø kommune har i flere år praktisert å ikke selge tomteområder ned til sjøen, og heller ikke der hvor det påhviler rettighet for brygger og/eller båtfester». Videre heter det i planen «Kragerø kommune selger ikke kommunal eiendom i strandsonen».

Jeg har tidligere hørt beskyldninger om at ikke sosialistiske partier vil selge «arvesølv». I Kragerø ser det ut som det er Arbeiderpartiet som er nærmest å gjøre det, på tross av kommunens egen tomteforvaltningsplan. Kommunens kommende anbud for administrasjonslokaler med en sterkt innskrenket sentrumsdefinisjon er som skreddersydd for et nytt bygg på Maxbo-tomta. Arbeiderpartiet bytter gjerne ut private arbeidsplasser med kommunale arbeidsplasser. Det sitter langt inne for Fremskrittspartiet å gjøre det.

Frp er for utvikling og vekst. Kragerø mistet én innbygger per uke i 2017. Dette kan ikke fortsette. Vi trenger å ta vare på våre bedrifter og bidra til å utvikle næringslivet. Kragerø Sjøtjenester AS må få svar fra Jone & Co slik at ikke bedriften bytter navn til Bamble Sjøtjenester. Bedriften Oldroyd flytter dessverre til Bamble på grunn av det de opplever som en dårlig serviceinnstilling fra Kragerø kommune. Det er på tide at politisk ledelse gjør noe.

Vi håper på gode forslag fra investor Tollefsen og Kragerø Utvikling AS for havnefronten. Vi forutsetter at Arbeiderpartiet med ordfører Blikra i spissen mener det samme om boplikten for havnefronten som for resten av kommunen, samt at vi ikke ender opp med bare fritidsboliger i Kirkebukta og Stilnestangen.

Thorleif Fluer Vikre
Kommunestyrerepresentant Frp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags