Vil Drangedal bygge ned friareal på Neslandsvatn?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger14. desember 1967 med korrigeringer 30/4-68 og 5/9-68 blei reguleringsplanen for Pershavna, nå kjent som Havna på neslandsvatn vedtatt. Sia mesterparten av tomtene låg nordvestvendt med begrensa utsikt, blei området rundt vannbassenget med god utsikt til Neslandsvannet og andre områder satt av til friareal. Nå er det varsla oppmålingsforretning over området, trulig med tanke på utbygging. Oppmålingsforretningen blei varsla til kun tre innbyggarar i Havna 27/6-18, og holdes 15/8-18, altså veldig kort tid for lokalbefolkningen til å klage.

I ferietida er det ingen politiske møter, dei ansatte i kommunen har ferie og ikkje å treffe og lokalavisa har ferie. Ein kan lure på om det er bevisst handling for å unngå klager og engasjement når planer legges ut på denne tida. Det oppfordras ofte til at lokalbefolkingen bør engasjere seg i det som skjer i nærområdet, men første betingelse må vere at planer blir gjort kjent på forhånd.

Neslandsvatn Vel og politikerane må nå engasjere seg i arbeidet for å redde denne grønne lunga på Neslandsvatn. Mitt forslag er at Drangedal kommune kjøper dette området til friområde for bygdas befolkning. Området må settast i stand som eit nærmiljøanlegg til nytte for innbyggarar, skule og barnehage. Me trenger møteplasser og rekreasjonsområder. Det ville vere trist om dette flotte nærmiljøområdet blir bygd ned.

Leif E. Haugland,

Neslandsvatn

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags