Eiendomsskatt i Kragerø

Av
DEL

LeserbrevEiendomsskatt har blitt et hett tema i valgkampen, også i Kragerø. Det har den vært før, sist i 2007. Da vant de borgerlige valget med lovnader om å redusere, og på sikt fjerne eiendomsskatten. Mange vil huske hvordan det gikk. Den økte jevnt og trutt opp til maks promillesats, stikk i strid med valgløftene.

Denne gang er det særlig Frp som prøver seg igjen. Noen kandidater vil redusere eiendomsskatten, mens andre går for å fjerne den helt uten å nevne hvilke tjenester de vil skjære ned på. Siv Jensen karakteriserte lokalpolitikere i kommuner med eiendomsskatt som late og udugelige, uten vilje til å effektivisere og prioritere.

Hva vil Rødt?

Vi i Rødt innser at i Kragerø trenger vi eiendomsskatt for å opprettholde gode omsorgstjenester, gode skoler, et godt kulturtilbud, tiltak mot fattigdom for å nevne noe. Eiendomsskatten i Kragerø er lav, sammenlignet med de fleste andre kommuner. Rødt vil kjempe for at den fortsatt skal være lav, og at svake grupper blir skjermet, enten ved fritak eller bunnfradrag.

Vi vil også at størrelsen på eiendomsskatten skal oppleves rettferdig. Derfor er det helt nødvendig å omtaksere, slik vi gjør det nå. SSB har innrømmet at deres modell for verdivurdering av boliger er svært mangelfull. At Spetalen betaler mindre for sin 60-millioners villa enn det som betales for en tomannsbolig i Oslo illustrerer dette.

Rødt ønsker i utgangspunktet ikke eiendomsskatt, men så lenge kommunene får for lite penger å rutte med, velger vi å være ærlige på at eiendomsskatt i Kragerø er helt nødvendig for å sikre innbyggerne gode tjenester.

Terje Mindrebø,
2. kandidat for Rødt i Kragerø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags