Urædd, som jakter opprykk fra 2. divisjon, har kun ett tap på elleve kamper denne sesongen. Det kom borte mot Randesund midt i desember. Deretter ble det korona-stopp, før Urædd åpnet andre del av sesongen med seier over Øyestad.

Lørdag ble Falk Horten 2 feid av banen med ti mål: 32–22.

– Det var en solid kamp, oppsummerer trener Rune Bjaaland.

Falk 2 hang med i omtrent fem minutter på stillingen 3-3, før Urædd gikk opp i 10–5 midtveis i første omgang. Etter 18–11 til pause, økte så hjemmelaget til 24–11 tidlig i omgangen og så seg aldri tilbake.

Trener Bjaaland roterte mye på spillerne, og det ble godt med spilletid på alle før laget nå går inn i en hard periode med tolv kamper på snaue to måneder.

– Mange fikk prøvd seg, og det er positivt. Det er bra med en kamp der vi har så god kontroll som i dag, det trenger vi. Flere av de som spiller mest vanligvis fikk da også hvilt. Det er viktig, for nå blir det mange kamper, forklarer Bjaaland.

Etter lørdagens seier er Urædd to poeng bak topplaget Ros, men har to kamper færre enn topplaget. Onsdag møtes de.

– Vi kan ta dem på bortebane. Klarer vi uavgjort eller seier der, har vi et meget godt utgangspunkt for fortsettelsen, sier Bjaaland.

Best i alt

Urædd var best i alle faser av spillet – og best av alle: strekspiller Leo Naper Lindberget. Kragerø-gutten viste en enorm intensitet og engasjement i spillet, satte inn hele ti mål og var banens ener.

– Det satt i dag, jeg fikk til masse. Mye av det takket vært gode lagkamerater som spiller meg opp, smiler Naper Lindberget til TA.

Strekspilleren scoret hele ti mål, satte flere kontringer, hadde målgivende, gode returløp og tøft forsvarsspill – kort oppsummert en knallkamp av 18-åringen, som nå er lagets toppscorer med 65 spillemål på ti kamper.

Han har målene klare for framtiden.

– Jeg har lyst til å bli tidenes beste håndballspiller. Jeg skal ta steg for steg mot det, sier den ambisiøse Kragerø-gutten, som nå går siste året på Porsgrunn videregående skole.

Rune Bjaaland er svært fornøyd med den talentfulle strekspilleren.

– Han har veldig vinnerinstinkt og står på med mye guts. Han kan bli noe mer lagspiller enn den individuelle han er nå, men han har lov til å være god. Han spiller også på et godt lag som spiller ham fri mange ganger, sier Bjaaland.

Han er storfornøyd med ungguttens utvikling, og kommer med klare råd:

– Han har tatt store sprang denne sesongen, men han må være tålmodig. Hadde han gått til eliteserien nå, hadde det blitt mye benken og lite spilletid. Det hadde ikke vært heldig, sier Bjaaland.

FAKTA

Urædd – Falk Horten 2 32–22 (18–11)

Porsgrunnshallen, ca. 200 tilskuere.

Urædd: Oliver Trondal, Eirik Gløsmyr Bjåland, Thomas Bjaaland 3(1), Aron L. Teigen 2, Leo Naper Lindberget 10, Stian S. Sørensen 4, Nicolay D. Pettersen, Sjur Aa Magnussen, Halvor Gjesdal 4, Nawid Karimi-Zand 3, Marius Klevstad 1, Henrik Evensen 2, Hazem Abo Nabbout, Hans R. Frydenberg, Henrik Tveitan 1, Casper Stubb-Olsen.

Utvisninger: Urædd 1x2, Falk 3x2.

Dommere: Espen Samuelsen / Ole Jonny Ulleberg.