Legevakt på Heistad?

Illustrasjonsbilde: Arkiv

Illustrasjonsbilde: Arkiv

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ønsker å gi praktisk innspill til kommunen angående plassering av legevakten. Vi på Levang har i dag ca. 40 minutter i teoretisk kjøretid til legevakten i Kragerø. Hvis legevakten legges til Heistad vil vi bruke ca. 1 time, dette betyr at vi like godt kan kjøre til Arendal (som også tar 1 time) hvor de har både legevakt og sykehus på samme sted.

En ting er teoretisk kjøretid men i praksis tar dette mye lengre tid avhengig av kjøreforhold og hva man har av transportmuligheter. I dag har vi ikke taxi stasjonert på Levangsheia og må eventuelt bruke taxi fra Kragerø, noe som betyr ytterligere 40 minutter lenger kjøretid.

Når vi har behov for å bruke legevakten er vi ofte i en sårbar situasjon, kanskje er resultatet av et legevaktbesøk at neste stopp blir sykehuset i Skien. Vi må også huske på at Kragerø kommune har et ansvar for turistene, når hyttebyen i Haslumkilen fylles opp øker folketallet fra 500 fastboende til 1000 personer. Dette er bare en liten del av sommerturister her ute, vi har mange slike hytteområder.

Det er helt uaktuelt for oss som bor på Levangsheia å reise lengre enn til Kragerø. Vi har et minimum av kommunal infrastruktur her ute og vi forventer at kommunen tar nødvendige grep for å sikre oss, legevakt, barnehage, skole og omsorgsboliger.

Levangsheia velforening

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken