Legevakt hele året

- Kragerø Ap har alltid ment og mener fortsatt at Kragerø skal ha en legevakt hele året, skriver gruppeleder for Kragerø arbeiderparti, Jone Blikra i dette leserbrevet.

- Kragerø Ap har alltid ment og mener fortsatt at Kragerø skal ha en legevakt hele året, skriver gruppeleder for Kragerø arbeiderparti, Jone Blikra i dette leserbrevet. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vår borgerlige regjering har tredd nedover oss en forskrift som innebærer en sentralisering av legevakter. Noen av kravene kan være fornuftige for å øke kompetanse og kvalitet på tjenestene som gis, men kostnadene knyttet til mange av kravene fører til at mange mindre kommuner får store utfordringer.

Et samarbeid med andre legevakter om administrative oppgaver, kursing, jobbrotasjon og planlegging kan være fornuftig.

Men for å gjøre det helt klart: Kragerø Ap har alltid ment og mener fortsatt at Kragerø skal ha en legevakt hele året! De borgerlige partiene i Kragerø, med Senterpartiet i spissen, har dessverre vært med på å skape usikkerhet rundt spørsmålet om legevakt i Kragerø.

I februar i år vedtok kommunestyret sin bestilling til Kommunedirektøren om hva som skulle gjøres knyttet til legevakt organisering og eventuelt samarbeid med andre. I dette møtet foreslo Kragerø Ap at en FORUTSETNING for et eventuelt samarbeid skal være en helårsfunksjon i Kragerø.

Dette stemte dessverre de borgerlige imot. Det som ble stående i vedtaket er: «En helårs satellitt for Kragerø må vurderes.»

Engasjementet rundt spørsmålet om legevakt viser hvor viktig denne saken er. Det er mildt sagt uheldig at de styrende partier skaper usikkerhet om et så viktig tema som folks trygghet.

Kragerø Ap vil fortsette med å jobbe for en helårs legevakt i Kragerø.

Kragerø Arbeiderparti

Jone Blikra, gruppeleder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags