– Engasjer deg nå – ikke bli en del av hylekoret som altfor ofte melder seg i etterkant

NYTT «ANSIKT»: Byen vår kan få nytt «ansikt» ut mot sjøen, og de detaljerte premissene for storutbyggingen legges nå. Da er det viktig at folk engasjerer seg i den demokratiske debatten før vedtakene fattes, istedenfor å bli en del av «hylekoret» i etterkant. ARKIVFOTO: PER ECKHOLDT

NYTT «ANSIKT»: Byen vår kan få nytt «ansikt» ut mot sjøen, og de detaljerte premissene for storutbyggingen legges nå. Da er det viktig at folk engasjerer seg i den demokratiske debatten før vedtakene fattes, istedenfor å bli en del av «hylekoret» i etterkant. ARKIVFOTO: PER ECKHOLDT

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ivar Tollefsen har lettet på sløret for hvordan han ser for seg utviklingen av havnefronten. Eiendomsinvestoren sier at han vil komme raskt i gang med byggingen, og han nærmest garanterer at vi kommer til å like skissene som han og arkitektfirmaet Snøhetta trolig kommer til å presentere denne måneden.

Det er ganske friskt av Tollefsen å forskuttere folkedypets positive mottakelse av planene han kommer med for Havnefronten. Er det noe vi kan her i Kragerø, så er det å diskutere byggeprosjekter. Litt for ofte pågår disse diskusjonene i lang tid etter at reguleringsplaner og byggesaker er ferdig behandlet på demokratisk vis.

Når det gjelder Havnefronten, området fra «Bjarnes» til Kirkebukta, så sier Tollefsen at han har som mål å holde seg innenfor reguleringsplanen som ble vedtatt for mange år siden. Så det blir ingen omkamp om rammene for utnyttelsen av området, dersom ikke Tollefsen legger opp til det selv ved å legge inn endringer som utløser en ny reguleringsrunde. Tvert imot så signaliserer han at han ikke vil utnytte reguleringsplanen maksimalt i Kirkebukta. Det må være gode nyheter for naboer og andre som engasjerte seg sterkt for noen år tilbake, for å begrense utnyttelsesgraden og sikre siktlinjer ut mot sjøen.

På den sørlige delen av Stilnestangen, som er uregulert, kan det imidlertid bli større dragkamper. Her har Tollefsen signalisert at det kan komme ønske om fritidsboliger, for å bidra til økonomien i hele det store utbyggingsprosjektet i sjøkanten.

Men selv om Kragerø Utvikling AS og Tollefsen holder seg innenfor rammene som reguleringsplanen setter, så blir det garantert mye å diskutere når havnefrontskissene kommer og når de konkrete byggesøknadene følger etter. Og det bør vi gjøre – diskutere altså – for det er nå Kragerø får nytt «ansikt» ut mot sjøen. Og det er ikke bare politikerne og næringslivsaktører som bør engasjere seg i debatten.

Det bør både du og jeg også gjøre – enten gjennom formelle uttalelser til kommunen i forbindelse med søknadene som kommer, gjennom leserinnlegg, facebookposter eller direkte kontakt med utbyggeren eller politikerne. Engasjer deg nå – ikke bli en del av hylekoret som altfor ofte melder seg i etterkant, med «medlemmer» som har sovet i timen.

Men skal vi få til et folkelig engasjement, så forutsetter det at både politikerne og utbyggeren legger opp til en prosess som er mest mulig åpen – der innholdet i planene presenteres på en måte som gjør dem forståelige for oss som ikke er fagpersoner på området.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken