- Det «vrimler» av ivrige ildsjeler der ute, og mange av dem fortjener oppmerksomhet for den frivillige innsatsen de legger ned

ILDSJEL: Ørnulf Klausen er en av Kragerøs mange ildsjeler, og er tidligere tildelt Skagerrak Sparebanks ildsjelpris. Nå kan du komme med forslag på hvem som bør få årets pris.

ILDSJEL: Ørnulf Klausen er en av Kragerøs mange ildsjeler, og er tidligere tildelt Skagerrak Sparebanks ildsjelpris. Nå kan du komme med forslag på hvem som bør få årets pris.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Nylig kunne KV fortelle at Kragerø er plassert i det øverste sjiktet blant landets kommuner på årets kulturindeks, som lages av Telemarksforsking. En 33.-plass blant Norges drøyt 400 kommuner er et resultat vi kan være veldig stolte av. En av grunnene til at kommunen vår gjør det så godt i en slik kåring, er at kragerøfolk er spesielt ivrige til å delta i frivillig arbeid.

Ifølge Statistisk sentralbyrå bidrar mer enn 6000 av Kragerøs snaut 11.000 innbyggere med frivillig innsats. Arbeidet disse menneskene legger ned, skal visstnok representere en årlig verdi på godt over 200 millioner kroner i samfunnsregnskapet for vår forholdsvis lille kommune. Det er rundt 20.000 kroner per innbygger, det.

Men frivillig innsats betyr mye mer for et lokalsamfunn enn det som kan beregnes i kroner og øre. Frivillige lag og foreninger skaper sosiale møteplasser, er bra for folkehelsen, bidrar til integrering, skaper trivsel og opplevelser og tar vare på og utvikler kulturen vår. En høy deltakelse i frivillige lag og foreninger er også et stort pluss for lokaldemokratiet vårt. Det er ikke bare gjennom politikken man kan påvirke samfunnsutviklingen, selv om politikken selvsagt også er et viktig frivillig arbeid.

Blant alle frivillige er det noen personer som utpeker seg som ekstra pådrivere. Enten gjennom lag og foreninger, eller helt på egen hånd. Noen av disse bruker nesten all ledig tid på saken de brenner for. En av disse er Ørnulf Klausen, som tidligere denne måneden ble stemt fram som Telemarks kandidat til Årets Ildsjel-pris, som skal deles ut under den NRK-sendte Idrettsgallaen i januar.

Dessverre får ikke alle vi som kjenner til Ørnulfs enorme innsats gjennom mange tiår, på flere områder, anledning til å stemme på ham. For han var ikke blant de fem finalistene som juryen i Norges idrettsforbund i forrige uke plukket ut blant de 19 fylkeskandidatene. Men Ørnulf vet at kragerøsamfunnet setter stor pris på all den tiden han har brukt på å gi andre gode opplevelser. For Ørnulf var i 2011 den aller første som ble tildelt Kragerø Sparebanks, nå Skagerrak Sparebanks, ildsjelpris. I disse dager er det åpnet for å sende inn forslag til kandidater til årets prisutdeling. Som KVs redaktør er jeg så heldig å få sitte i juryen som velger ut vinneren. Det har vært like vanskelig de to årene jeg har vært med hittil på å velge blant de gode kandidatene, og jeg regner med at det blir like vrient denne gangen også.

Det «vrimler» av ivrige ildsjeler der ute, og mange av dem fortjener oppmerksomhet for den frivillige innsatsen de legger ned. Men anledningen trenger ikke være en årlig prisutdeling for at slike personer kan løftes fram. Ta gjerne kontakt med oss i lokalavisa, og tips oss om dem som legger ned en innsats utover det vanlige.

Men i første omgang – send inn ditt forslag til hvem som bør få årets ildsjelpris!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken