Damene er på frammarsj!

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Denne høsten har damehåndballen i Kragerø opplevd en real opptur, akkurat slik klubben og spillerne hadde ambisjoner om før sesongen. Da håndballen tok juleferie lå kragerødamene helt på topp i sin 3. divisjonsavdeling. Ni seire og kun ett tap plasserer dem poenget foran Fram 2, og hele seks poeng foran Sandar på tredjeplass. Til onsdag møtes Kragerø og Fram 2 i Kragerøhallen, til det som nesten må anses som en seriefinale. «Vinner vi den kampen, skal det bli vanskelig å frarøve oss seriemesterskapet», sa trener Fredrik Brubakken etter siste kamp før jul.

Sjansene er absolutt til stede for at Kragerøs håndballdamer blir å finne i 2. divisjon neste sesong. Da er de på samme nivå som herrene. Hvem hadde trodd det for noen år tilbake! Resultatene til damene er et bevis på at bevisst satsing gir framgang, og at god treningskultur og dyktige trenere er viktig. Spillerne selv er selvsagt helt avgjørende, og for oss som står på utsida virker deres innstilling og engasjement å være på topp.

Damelaget er ungt, slik damelag ofte er, enten vi snakker håndball eller fotball. Etter at den videregående skolen er unnagjort reiser mange ut for å utdanne seg videre, og det lar seg vanskelig kombinere med spill i 2. eller 3. divisjon for Kragerø. Da blir jobben til klubben å sørge for at det fylles opp med unge talenter undenfra, slik at kvaliteten opprettholdes. Drømmen på sikt må være å få til en kombinasjon av unge talenter og rutinerte, hjemvendte spillere.

Når vi snakker unge talenter og lokal damehåndball, må vi også nevne 16 år gamle Oda Olsen. Denne uka ble hun og Gjerpens juniorlag norgesmestre, etter en overbevisende seier mot Tertnes. Oda Olsen er nok et bevis på at det jobbes godt på jentesida i KIF. At hun ikke lenger er å finne i den gule drakta, men har meldt flytting til Gjerpen, synes vi er helt greit. For det første er dette praktisk så lenge hun går på toppidrettsgymnaset i Skien, og for det andre er det sannsynlig at talentet forvaltes på aller beste måte i en klubb som har landets beste juniorlag. Med et Kragerø-lag på vei opp og fram, vil det gi ytterligere motivasjon å se en av sine egne lykkes på et enda høyere nivå.

Artikkeltags