Medlemstur med "Gamle Kragerø"

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Førstkommende lørdag arrangerer Kragerø kystlag skjærgårdstur for sine medlemmer.

Turen foregår med kystlagets nye stolthet Gamle Kragerø. Ferja kom hjem til Kragerø i slutten av juli, og har allerede rukket flere turer med forskjellige grupper.

Denne gangen er det medlemmene i kystlaget som inviteres med. Hvor turen går hen denne gangen er ennå ikke bestemt, men skipper Birger Nilsen er åpen for gode forslag. Båten skal visstnok ha gått både Ormeleia, Hasseldalsunda (fra øst riktignok) og Jespersund, men disse rutene er ikke aktuelle under medlemsturen.

Månedens kulturminne

2009 er kulturminneåret, og Gamle Kragerø er årets kulturminne i juli. Forut for dette har det pågått et langvarig samarbeid mellom riksantikvaren, fengselsvesenet som eide båten før den kom tilbake, og kystlaget. Det hadde blitt bestemt at ferja skulle fredes, og da kystlaget ble spurt om å overta ansvaret for et freda fartøy, begynte ballen å rulle.

Riksantikvarens begrunnelse for å frede Gamle Kragerø var å ta vare på en båt som i nesten 30 år har trafikkert skjærgården og bidratt til fast bosetting på mange av øyene i kommunen. Den er i tillegg bygget i Kragerø, nemlig som byggenummer 10 ved Kragerø Slipp & Mekaniske verksted i 1960.

Benytt sjansen

Gamle Kragerø skal i høst til Hansen & Arntzens verksted for en skikkelig renovering. Skroget skal sandblåses og males på nytt. Stålkonstruksjoner skal kontrolleres – kort sagt en skikkelig gjennomgang av hele båten.

Det er ventet at dette arbeidet vil ta noen måneder, så båten er tilbake en gang på nyåret. Derfor blir dette antakeligvis årets siste tur, denne gangen forbeholdt medlemmer i kystlaget.

Styret i Kragerø kystlag har håp om at Gamle Kragerø skal bli et samlingspunkt for lokallaget, og at mange medlemmer benytter denne anledningen til å stifte nærmere bekjentskap med båten, og med andre medlemmer. Ferja kan ta 80 passasjerer, og med godt vær håper vi båten fylles opp av turglade medlemmer av Kragerø Kystlag. Vel møtt på lørdag.

Hilsen Mick Travis og resten av styret i kystlaget

Artikkeltags