Gamle Kragerø: Åpen ferje 17. mai

Gamle Kragerø

Gamle Kragerø

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Vi i Kragerø Kystlag merker oss med glede den store interessen kragerøfolk viser for ferja vår, Gamle Kragerø. Hun ligger ved Dampskipskaia, og 17. mai inviteres alle om bord for å kikke og minnes.

Etter at hun (en viktig detalj ifølge skipper Birger Nilsen, med sine flotte former) kom tilbake fra verkstedopphold i vinter, framstår Gamle Kragerø som ny, det vil si nesten slik hun var da hun forlot Kragerø i 1988.

Firmaet Hansen og Arntzen på Stathelle har gjort en god jobb utvendig; sandblåst ferja helt ned, og deretter malt henne i originalfargene hvitt og grått. Dørene er pusset og lakket og billettkontoret er satt i stand. Den gamle livbåten, som lå på land i et eller annet kratt i mange år og nesten tilfeldigvis ble gjenfunnet, er rent ut blitt et smykke rundt halsen på den flotte damen, som i år runder 50 år.

Litt kostnader har rent på underveis, og taket er nådd for Riksantikvarens bevilgninger så langt. Derfor gjenstår foreløpig tilbakeføringen i salongen under dekk og litt annet rusk og rask.

Men alle kjære minner som Gamle Kragerø bringer fram, har vi lyst å feire! Vi ønsker alle hjertelig velkommen om bord i ferja 17. mai etter at barnetoget har gått av stabelen. Vi serverer brus, kaffe og vafler!

Grethe Gunneng

Artikkeltags