– For oss er det veldig gledelig å kunne fortelle om et solid sportsløft fra 2023. Abonnentene som ønsker mer og bredere dekning av direktesendt fotball, ishockey og håndball kan få det i mange år framover, sier Solberg Nilsen.

– Avtalen betyr av vi kan tilby våre abonnenter alle kamper fra 1. til 4. divisjon, altså ligaene Obos, PostNord, Norsk Tipping og 4. divisjon for herrer, samt aldersbestemte landslag. I tillegg til det meste fra norgesmesterskapet (cupen).

En viktig del av samfunnsoppdraget til Amedias aviser er å følge lokale utøvere og lokale klubber. KV er en av rundt 80 norske aviser som er en del av Amedia-konsernet.

Nyheten om avtalen mellom Amedia og TV 2 betyr at det fra 2023-sesongen blir enklere å se fotball, ishockey og håndball på divisjonsnivå fra hele landet. Avtalen betyr at over 5000 fotball-, håndball- og ishockeykamper, blir tilgjengelig for abonnenter av Amedias aviser og på TV2 Play. For kommende sesong blir tilbudet uforandret.

– Den beste partneren

– Vi er stolt av å ha sikret oss viktige rettigheter innen fotball, håndball og ishockey for vårt publikum, og jeg vil særlig trekke fram OBOS-ligaen som et viktig tilskudd til vårt tilbud. Fordi lokalavisen og den lokale klubben er limet i lokalsamfunn i hele Norge. Vi har også satset på Direktesport, som del av innholdstilbudet, og opplever stor interesse fra våre abonnenter. Nå ser vi fram til å videreutvikle produktet og brukeropplevelsen sammen med TV2, sier konsernsjef Anders Opdahl.

– Vi i TV2 har en ambisjon om å skape én hjemmebane for norsk idrett, men dette kan ingen gjøre alene. Nå har vi fått den beste partneren vi kan ønske oss på divisjonsfotball, norsk håndball og ishockey. Samspillet mellom TV 2 Play og Direktesport vil gi supportere over hele landet mulighet til å følge sine favorittlag og klubbhelter på en helt ny måte. Det er lov å glede seg i dag, sier sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.