Offisielle opplagstall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som ble lagt fram i dag viser at KV ved utgangen av første halvår 2020 hadde et samlet opplag på 5205. Det er en økning på 68 abonnenter siden andre halvår i fjor. Sammenliknet med første halvår i fjor, er opplagsveksten på hele 297.

– Vi er utrolig stolte over at stadig flere av våre lesere velger å tegne et abonnement. Det viser at vi lager innhold som leserne finner interessant. Det gir oss glød til å stå på enda mer, sier KVs ansvarlige redaktør Espen Solberg Nilsen.

De siste fem årene har dessuten opplagstallene økt jevnt og trutt med totalt 1240 nye abonnenter. Det tilsvarer omtrent en tredjedel.

– Å få til en så stor vekst gjennom flere år er veldig sterkt, med tanke på at konkurransen om folks oppmerksomhet fra stadig flere digitale aktører øker hele tiden, forteller redaktøren.

Snart er halvparten heldigitale

Samlet sett har KV hele 8300 daglige lesere på papir og nett.

– Jeg er glad for at papiravisa fortsatt står sterkt, samtidig som vi får en digital vekst. Vi er svært nærme at halvparten av våre abonnenter nå er heldigitale, det vil si at de ikke får papiravisa i postkassa. Samtidig bruker også veldig mange av våre papirabonnenter oss aktivt på nettet, sier Solberg Nilsen.

KV-gjengen er naturligvis svært glade for at stadig flere velger å holde seg oppdatert gjennom lokalavisa. Redaktøren sørger for en aldri så liten feiring på kontoret onsdag ettermiddag.

– I dag blir det kake!