Thorvald vil stille ut mer i hjembyen

Takket: Thorvald Lund Hansen holdt en liten hilsningstale på åpningen, hvor han trakk trådene tilbake til sin oppvekst i Kragerø.

Takket: Thorvald Lund Hansen holdt en liten hilsningstale på åpningen, hvor han trakk trådene tilbake til sin oppvekst i Kragerø.

Artikkelen er over 1 år gammel

Thorvald Lund Hansen har sin første separatutstilling i Kragerø på mange år. Det har gitt mersmak.

DEL

Thorvald Lund Hansen har som med så mange andre utflytta kragerøfolk en dragning til hjemstedet, som bare blir sterkere med årene.

Vil fylle hele galleriet

– Jeg har et ønske, kall det gjerne en drøm, om å fylle hele Galleri Fineart i Kragerø med bilder, sa kunstneren til KV på åpningen.

Utstillingen, som består av 20 bilder, fyller bare en del av veggene i det store galleriet.

– Jeg har merket at stedet jeg kommer fra bare blir sterkere og viktigere med årene, sa han.

Galleriansvarlig i Fineart Tonje Buer sa også i sin åpningstale at kragerøgutten er tilbake i Kragerø.

Kragerøbilder

Thorvald Lund Hansen har ikke malt mange «kragerøbilder» etter at han flyttet og slo seg ned i Oslo.

Dette er trolig noe som er i ferd med å forandre seg. På utstillingen finner man flere malerier hvor han skildrer hjemstedet på en varm måte.

I to av de største bildene han har kalt for «Kystbyen» og «Kystbyen II», skildrer han Kragerø i et nesten mystisk skjær sett fra Bærø. I tillegg er det noen mindre poetiske bilder, hvor man kan føle hans kjærlighet til skjærgården.

Minner på åpningen

I sin lille tale på åpningen trakk Lund Hansen fram minner fra oppveksten. Episoder som hadde gjort inntrykk på ham og som har vært med å påvirke ham som kunstner. Det var på den tiden man gikk søndagsturer og maleren gjenoppfrisket minner fra disse turene.

En av rutene de gikk var fra byen rundt Sandåsen, over Frydensborg gård, langs tjernene og videre opp mot Storkollen.

– På veien opp stoppet vi for å se innover i Telemark med Lifjell i det fjerne. Da vi kom opp til Storkollen kunne vi se ut over havet. Disse synene har nok preget meg mer enn jeg har vært klar over. Skogen og sjøen. Nå prøver jeg å få disse to tingene til å samarbeide. Mellom sjøen og skogen er menneskene. Jeg er så gammel at jeg husker sjøfolk som har vært på seilskuter stå på Torvet og prate, sa Lund Hansen.

På åpningen fikk han også hilse på flere gamle kjente.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken