«Hopalong Haugen» er ennå kjapp i avtrekket

Nytt show: Tom Jackie Haugen hadde premierehelg på sitt nye enmannsshow «Øyhopping med sidesprang» i Tokestua i helga.

Nytt show: Tom Jackie Haugen hadde premierehelg på sitt nye enmannsshow «Øyhopping med sidesprang» i Tokestua i helga.

Artikkelen er over 2 år gammel

Omkring 250 publikummere var vitne til Tom Jackie Haugens nye show «Øyhopping med sidesprang», da det hadde premiehelg i Tokestua.

DEL

Tom Jackie Haugen har blitt profet i hjembygda, og lokale slutter godt opp når han inviterer til nye verbale og musikalske sidesprang. Noe var gjenkjennelig, noe var moderne og nytt. Han hadde også tatt med seg noen #metoo-kommentarer som falt i god jord hos publikum.

Haugen har sammen med andre (Prestestranda vel, vel, vel og Drangedal Bortforklaring) startet verdensturné for mange år tilbake. En turné som ennå ikke er avsluttet. Han har hatt noen sidesprang, blant annet i våre naboland, men synes å være mest opptatt av hva som kan kommenteres og lage tekster fra «heimomkring».

Men at Haugen som har «behølt» sin drangedalsdialekt selv om han har bodd i Kragerø en årrekke, har et stort hjerte for den greske øyverden. Det er både åpnings- og avslutningsscenene klare beviser på. Zorbas dans og Haugens oppfordring til publikum om å bli med på refrenget «Aaaaa» henledet oppmerksomheten til klart varmere strøk.

Drangedølen fortalte om egenopplevde situasjoner med gresk vin som luktet tåfis, om toalettbesøk som endte på kjøkkenet i den greske tavernaen, om grenseoverskridende utflukt til Kusadasi i Tyrkia, hvor man nærmest ble overfalt av innpåslitende selgere med stort ordforråd.

Tom Jackie Haugen kan snakke fort, både på inn- og utpust. Hivende etter ny oksygen kaster han seg over nye tekster. Og så tar han det med ro, lar tekst og musikk falle inn hos publikum. Ny haugenforestilling er verd et besøk. Forstår du Haugens humor, ja, da er du garantert latter og smil.

Artikkeltags