Sputnik feiret 75-årsdagen med fest og bokutgivelse

SPILTE LÅTER: Knut T. Storbukås, bedre kjent som Sputnik, sammen med kona Vivian spilte noen låter under bursdagsfeiringen. alle foto: lise lotte nyrud

SPILTE LÅTER: Knut T. Storbukås, bedre kjent som Sputnik, sammen med kona Vivian spilte noen låter under bursdagsfeiringen. alle foto: lise lotte nyrud

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kveld fyllet Sputnik 75 år. Det ble feiret med kake og konsert.

DEL

Bursdagsfeiringen til den folkekjære artisten var lagt til Kafé K i Porsgrunn, og rundt 100 gjester var med på å feire drangedølen Knut T. Storbukås, bedre kjent som Sputnik. I anledning 75-års dagen blir det også gitt ut et festskrift i form av en bok, skrevet av Asbjørn Skotte.

– Jeg er veldig spent på boka, men jeg har ikke hatt tid til å lese den enda. Jeg skal lese den i juli når jeg har sommerferie, sier den svært opptatte 75-åringen til TA. Sputnik deltar fortsatt flittig på arrangementer over hele landet. Inntektene fra boka går til han og kona Vivians hjertesak – et barnehjem de selv har åpnet i Thailand.

Gledesspreder

Med på bursdagsfeiring var blant andre fylkesordfører Sven Tore Løkslid og ordfører i Porsgrunn Robin Kåss. Til sammen ga de 10 000 kroner til barnehjemmet.

– Jeg har vokst opp med musikken til Sputnik og han har spredd glede på alle mulige måter. Det er et flott engasjement han har satt i gang med barnehjemmet og det er fint å støtte opp om, sier Kåss.

 

Favorittlåten hans av Sputnik er «Nå skal vi skilles Johanne».

- Jeg husker jeg en gang var på en liten jolle også ble det etter hvert mørkt. Da sang vi «Nå skal vi skilles Johanne» for å varsle de andre båtene hvor vi var, ler ordføreren.

Kjøpte lastebilen

Sputnik hadde mange beundrere til stede på bursdagen. Rune Gustavsen hadde tatt turen fra Hedmark, med Sputniks gamle lastebil. Den kjøpte han av Sputnik for en hemmelig sum.

– Jeg er stor fan av Sputnik. Da jeg så lastebilen var til salgs begynte Rune å tenke litt: jeg ville ha en suvenir, sier Gustavsen. Tanken ble til handling og ikke lenge etter kunne han kjøre lastebilen hjem. Nå er han støtt og stadig på arrangementene til Sputnik, med lastebilen selvfølgelig.

– Mange har suvenirer på hylla, men jeg har den på veien. Jeg har brukt mange timer på bilen, og det er veldig moro å holde på med, sier hedmarkingen. Bare turen til Porsgrunn kostet ham 1000 kroner i bensin.

 

Venner fra hele landet

Flere av Sputniks venner var også til stede for begivenheten.

– Jeg ble kjent med Sputnik for mange år siden da han trengte en privatsjåfør i Oslo. Hver gang han er i byen ringer han meg og vil ha sjåfør, og i gjengjeld får jeg gratis konserter, forteller Inger Torgersen med et glis. Også Terje Welle Busk, som først oppdaget Sputnik, var til stede.

– Da vi startet elsket folk Sputnik, men kritikerne hatet ham. Nå kan de angre. Jo mer kritikk vi fikk, jo mer solgte vi, forteller Busk.

USA tur neste

Selv om Sputnik nå har fylt 75 år har han ingen planer om å roe ned. I september skal han og kona Vivian til USA hvor de planlegger å kjøre Route 66 gjennom åtte stater. Med på dette inviterer han alle som vil, og allerede er det seks påmeldte. I løpet av turen har de også planlagt å ha to konserter. Feiringen mandag ble avsluttet med auksjon og minikonsert av Sputnik og Vivian.

Artikkeltags