Mange satt med hakeslipp da Karl slapp seg løs som solist

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De som hadde forventet en litt annerledes julekonsert med Karl Holte Aarø og hans venner, fikk akkurat det. En fullsatt Sannidal kirke var helt over seg av begeistring.

DEL

- Tidenes julekonsert, var omkvedet blant et storfornøyd publikum som forlot kirken etter halvannen time med unik julekonsertopplevelse. Maken til stemning på en julekonsert har vi faktisk aldri opplevd før.

Sangprakt

Aarøs egenskaper som dramatiker og skuespiller er godt kjent fra før, men det var nok mange som satt med et aldri så lite hakeslipp da Aarø slapp seg løs som solist. Ikke minst da han slo til med arien «Nella fantasia». Det var nesten så folk satt og gapte, med påfølgende ellevill applaus.

Men en del biter falt naturlig på plass, da han fortalte litt om sin tid som elev ved Anders Vangens operaundervisning mens han gikk på videregående skole i Skien. Her fikk han også tildelt Vangens talentpris.

DRAMA: Flere av numrene ble flott krydret med en god porsjon dramatisering.

DRAMA: Flere av numrene ble flott krydret med en god porsjon dramatisering.

Variert

Konserten åpnet etter en syngende innmarsj, med at Aarø sang tittelsangen på konserten, «Jol i mi song», en nydelig sang fra Sondre Bratlands repertoar. Senere fulgte blant andre «Jesus og Maria», «Mitt hjerte alltid vanker, «Deilig er jorden», «Klokkene kaller» og avslutningsnummeret «O helga natt».

Med på konserten var også tre av Aarøs musikkvenner fra Romerike folkehøgskole. Solisten Kornelia Sletten Haugen, som begeistret med flotte fremføringer av blant andre «Vinterhamn» og en norsk versjon av Maria Menas «Home for christmas». Egil Skurdal styrte det meste av musikken fra sitt keyboard, mens Nils Oortwijn spilte gitar og bass.

Drama

Men i en konsert med Karl Holte Aarø på scenen måtte det selvfølgelig også bli en god porsjon dramatisering. Dette tok han blant annet ut i Prøysens «Romjulsdrøm», som ble en utrolig morsom og flott opplevelse. Og helt av tok det da han begynte å løpe rundt i midtgangen og delte ut mandariner til publikum. Med i programmet var også den kjente historien «Piken med svovelstikkene», som Aarø fremførte i velkjent dramastil.

UTDELING: Karl Holte Aarø tok turen rundt i kirken og delte ut mandariner.

UTDELING: Karl Holte Aarø tok turen rundt i kirken og delte ut mandariner.

Mye humor ble det da han fortalte litt fra sin oppvekst i Sannidal, blant annet fra Onsdagsklubben i Mo bedehus, hvor han hadde lært å skyte i 2. etasje. Hans fabuleringer om hvordan et møte mellom han og Jesus ville ha vært, falt også i god jord.

Ble rørt

Umiddelbart etter konsertslutt innrømmet Aarø overfor KV at han det overveldende oppmøtet og responsen fra publikum hadde rørt ham.

- Det er ikke så ofte det skjer, men dette var en sjelden opplevelse for oss alle.

Han kunne også fortelle at konserten i Sannidal var den eneste de hadde med dette juleprogrammet.

- Er det en mulighet for å kunne gjenta dette til neste jul?

- Ja, det kan hende. Publikum innfridde i alle fall til fulle, så det er ikke utenkelig at vi gjør dette om igjen, sa Aarø.

I så fall er det ingen som helst tvil om at hans sambygdinger og mange utenfor bygda mer enn gjerne ville møte opp til en reprise. For dette var en konsertopplevelse som både imponerte, reflekterte og varmet.

GLEDET: Karl Holte Aarø og hans venner gledet en fullsatt kirke med en flott julekonsert.

GLEDET: Karl Holte Aarø og hans venner gledet en fullsatt kirke med en flott julekonsert.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken