Kragerø Faste Billedgalleri legges på is - fikk ikke løfte om støtte og garanti

Legges på is: Kragerø Faste Billedgalleri legges på is. Her Ragnhild Skaug (t.v.) og Anny Skaug Grøgaard fra fjorårets utstilling. Arkivfoto: Jimmy Åsen

Legges på is: Kragerø Faste Billedgalleri legges på is. Her Ragnhild Skaug (t.v.) og Anny Skaug Grøgaard fra fjorårets utstilling. Arkivfoto: Jimmy Åsen

Artikkelen er over 2 år gammel

I en epost til medlemmer og støttespillere skriver styret at galleriets tid nå er over for denne gang.

DEL

– Vi ønsker ikke å si at vi skal legge ned, vi skal gjennomføre årsmøtet, sier Anny Skaug Grøgaard.

Søkte garanti

Kragerø Faste Billedgalleri søkte kommunen om økte tilskudd og en treårig garanti for fortsatt tilskudd. Kommunen videreførte kun tilskuddet på 100.000 kroner for 2018.

– Garantien for tilskudd i tre år har vært en helt nødvendig forutsetning for forutsigbar drift og utvikling av galleriet. Blant annet må innlån av bilder fra andre gallerier og kunstmuseer ofte søkes om mer enn ett år i forveien, kanskje enda mer. Økonomisk sikkerhet og forutsigbarhet er også en forutsetning for å kunne søke på eksterne tilskuddsordninger, forklarer Grøgaard.

I formannskapet

Sammen med Tore Juell fikk anledning Grøgaard til å presentere Kragerø Faste Billedgalleri for formannskapet i september i fjor.

– Dessverre nådde vi ikke fram med budskapet og ønsket vårt om at kunstnerbyen Kragerø skulle få et fast bildegalleri, og at dette kunne være et godt bidrag til kommunens næringsutvikling, sier Anny Skaug Grøgaard.

– Vi legger ikke skjul på at vi er skuffet og veldig lei oss for å måtte oppgi drømmen for denne gang. Vi vil likevel ikke si at vi legger ned for godt, men heller at vi legger oss i dvale inntil videre.

– Derfor vil vi fortsatt være registrert som foretak, de innkjøpte bildene vil midlertidig bli oppbevart på Berg, pengene blir satt på sperret konto i banken, og vi vil avholde påkrevd årsmøte i april. Samtidig vil vi jobbe aktivt videre med alternative løsninger og håper at vi en dag plutselig er tilbake. Det fortjener Kragerø og kommende generasjoner, sier styremedlemmet.

I tillegg til henne består galleriets styre av Tore Juell, Sverre Okkenhaug, Ole Jan Aatangen og Ragnhild Skaug.

Grøgaard håper at det kan gå mot en løsning med kommunen.

– Vi skal ha et møte med dem neste uke, og så får vi se hva som kommer fram der, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken