Her blir det visekveld og allsang på sankthansaften

ALLSANG: Reidar Skoglund og Cato Lindheim håper på fest og allsang på Stoppen på sankthansaften.

ALLSANG: Reidar Skoglund og Cato Lindheim håper på fest og allsang på Stoppen på sankthansaften.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Visebølgen kommer til Kragerø. På selveste sankthansaften blir det midtsommerfest med allsang på Stoppen med Reidar Skoglund og Steen-Vidar Larsen.

DEL

Den lokale trubaduren Reidar Skoglund har holdt på med visesang i flere år. På «hjemmebane» slo han virkelig igjennom da han sammen med Steen-Vidar Larsen hyllet Alf Cranner med sistnevntes viser i fjor.

– Jeg har opplevd at visemiljøet har vært litt fraværende i Kragerø. Det jeg opplevde på konsertene vi hadde på Stoppen ga mersmak. Resultatet har blant annet munnet ut i midtsommerfest i Stoppens intime konsertlokale.

– Ikke alle har båt ...

– Hvorfor en midtsommerfest på sankthansaften når svært mange drar ut i båt?

– Det er ikke alle som har båt, så hvorfor ikke et tilbud til dem? Vi inviterer til en skikkelig visekveld med norske og svenske viser, av blant andre Cranner, Taube, Bellmann og Vreeswijk, samt litt til. Vi håper og tror at publikum vil bidra med allsang, for det er det vi legger opp til.

Konsertlokalet på Stoppen tar vel 80 publikummere.

– Det er et intimt lokale, hvor vi har investert i helt nytt lydanlegg, forteller Cato Lindheim ved Stopp en halv.

Han sier videre at hvis været blir bra, så åpner man dørene ut til altanen, slik at enda flere kan delta i midtsommerfesten.

– I tillegg til midtsommerfesten fredag 23. juni, blir det to visekonserter i forkant av denne. Det starter onsdag 21. juni med Øistein Rian og Steen-Vidar Larsen, som sammen skal tolke Simon & Garfunkel. En konsert de to har holdt flere steder i Skandinavia, fortsetter Skoglund.

Hyller Finn Kalvik

Deretter står en av «visebølgens» nestorer i fokus.

– Finn Kalvik, en av våre fremste visesangere, fyller 70 år i år. Dette ønsker vi å markere med konsert på Stoppen torsdag 22. juni. Da stiller jeg på scenen sammen med Steen-Vidar for å tolke flere av Kalviks flotte viser.

– Hva mer har dere på kalenderen?

– Det blir disse tre konsertene i sommer. Blir dette vellykket, så kan det kanskje bli en hel uke neste sommer. Det hadde vært hyggelig om vi kunne ha fått til et godt visemiljø i Kragerø, avslutter Skoglund.

Artikkeltags