Stein Are har malt Tårntjernet og Saltstein til utstillingen sin neste år

Jomfrulandsstipendiat Stein Are Kjærås Dahl har fått mye ut av oppholdet sitt. Video: Jimmy Åsen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg skal male Jomfruland i stort format. Alt skal vises neste sommer, lover Stein Are Kjærås Dahl.

DEL

De første som tok imot årets stipendiat på Jomfruland, var en flokk med kuer.

Spesielt møte

– Mitt møte med Jomfruland ble litt spesielt. Da jeg kom til Kragerø måtte jeg møte jeg opp på brannstasjonen. Der fikk jeg utdelt et nøkkelknippe til fyrmesterboligen. Så var det å ta ferja ut til Jomfruland. De aller første jeg møtte var en flokk med kuer som sperret veien, og som nektet å flytte seg.

Store malerier

– Jeg har tatt for meg tre steder på Jomfruland som jeg skal male i store formater. Ett er ferdig, det er av Tårntjernet. Det andre bildet som jeg er godt i gang med er av svartora ved Saltstein. Det tredje motivet eksisterer bare i mitt eget hode ennå, men det skal stå ferdig og være med på utstillingen neste år, opplyser Stein Are Kjærås Dahl.

Mot slutten

Oppholdet på Jomfruland går mot slutten for kunstneren som er født i Tønsberg, vokst opp på Andebu, men som nå bor i Oslo. Han kan fortelle at ukene på øya har gått unna.

– Jeg er veldig overrasket over at jeg har trivdes så godt som eremitt. Heldigvis har jeg fått besøk og fått meg noen gode turer inn til Kragerø, men ellers har jeg jobbet godt mesteparten av tiden, sier Dahl.

Inne i utstillingslokalene ligger «bevisene», både utover gulvene og på veggene.

Kunst: Bak Stein Are Kjærås Dahl henger et stort maleri av Tårntjernet. Dette, to andre kjempebilder og annen kunst skal vises på utstillingen til jomfrulandsstipendiaten i Kragerø Kunstforening i juni neste år.

Kunst: Bak Stein Are Kjærås Dahl henger et stort maleri av Tårntjernet. Dette, to andre kjempebilder og annen kunst skal vises på utstillingen til jomfrulandsstipendiaten i Kragerø Kunstforening i juni neste år. Foto:

Produktiv

Alt han kan vise fram vitner om en meget produktiv periode. Han har også gjort en rekke lydopptak på sine turer.

– Jeg har også tatt opp en del film under mine vandringer. I andre etasje har jeg fått innredet et studio. Filmen har jeg planer om å vise på utstillingen i Kunstforeningen neste år.

Utstillingen vil bli en gang i juni.

– Før den tid, i månedsskiftet april/mai, skal jeg ha en grafikkutstilling som jeg må bli ferdig med først. Når det gjelder utstillingen jeg skal ha i Kragerø er det noe jeg gleder meg til.

Artikkeltags