Sundfør og Bergmann til Skåtøyfestival

GLEDER SEG: – Årets program på Skåtøyfestivalen blir spennende, sier fra v. festivalleder Tormod Hammerø, Ragnhild F. Ellingvåg og Hanne Mette Bruflat.

GLEDER SEG: – Årets program på Skåtøyfestivalen blir spennende, sier fra v. festivalleder Tormod Hammerø, Ragnhild F. Ellingvåg og Hanne Mette Bruflat.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Toppartistene står på rekke og rad når Skåtøy vise og poesifestival arrangeres for 10. gang midtsommers.

DEL

På programmet finnes en rekke internasjonalt kjente artister med svenske Marie Bergmann i spissen, foruten vårt nye norske stjerneskudd Susanne Sundfør.

Susanne Sundfør har toppet norske lister den senere tid. Hun ble faktisk "oppdaget" på Skåtøy da Heidi Felle på Skåtøy kafé og galleri inviterte til konsert sommeren 2006. Da var Susanne Sundfør et helt ubeskrevet blad for det norske publikum og den gang løste kun 19 personer billett. Året etter kom 200 for å høre henne på Skåtøy!

Skåtøyfestivalen åpner offisielt torsdag 15. juli med tradisjonell konsert i kirken. Denne gang er det oppsettingen "Markblomster og potteplanter" – dette er tonesatt dikt av Henrik Ibsen som ledsages av musikalske toner fra Esben Gjelstad Gundersen og saksofonisten Frøydis Grorud. Medvirkende er også Hilde Norland Gundersen (vokal) og Ola Otnes opplesning.

Fra Vold til irsk

Jan Erik Vold og gitarist Knut Reiersrud er først ute på storscenen denne gang. Vold deklarerer Terje Vigen mens Knut Reiersrud står for tonefølget. Bare så det er nevnt, diktet om Terje Viken består av 43 vers, men for å få det hele til å gå opp musikalsk er siste strofe i hvert vers sløyfet!

Et av Sverige mest kjente band gjennom de siste 40 årene "Eldkvarn" inntar scenen etter Vold/Reiersrud. – Dette er et band vi har ønsket oss i mange år, røper festivalleder Tormod Hammerø. De har et allsidig repertoar fra viser til rock. I alle år har bandet hatt et vanvittig grep om publikum. Dette gleder vi oss til.

Fredagskvelden avsluttes med irsk fyrverkeri. Jentegruppa "Liadan" ble engasjert på direkten da folk fra Skåtøy var på Irland-besøk i fjor. Bandet er kåret til beste nykommer i Irlands Music Awards 2009.

Susanne og Marie

Om programmet var solid fredagskvelden, blir det toppet lørdag 17. juli.

Susanne Sundfør som faktisk har besøkt Skåtøy to ganger tidligere, er et av kveldens høydepunkt. Første gang Susanne Sundfør var på Skåtøy løste 19 personer billett. Året etter 200. Denne gang er det ikke godt å si hva det blir.

Susanne Sundfør har blitt en av Norges heteste artister bare i løpet av det siste året. Hun er i ferd med å bli stor. Til Skåtøy kommer hun direkte fra Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

Vestlandsduoen "List" avløser Sundfør. "List" er en duo – som blir tre på Skåtøy. Bandet er bedre kjent i Østen enn hjemme. Bandet står imidlertid bak musikken til en TV-serie hele det norske folk følger hver søndag, nemlig "Himmelblå".

Diktlesning denne kvelden kommer fra populære Jon Hjørnvik. Han skriver om alt og ingen ting og framfører dem som om livet sto på spill.

Marie Bergmann trenger egentlig ikke noen nærmere presentasjon. Hun har vært stor siden hun debuterte på 70-tallet både i Sverige og Norge. Marie Bergmann er en av de største kvinnelige visesangerne i Norden. Da hun startet karrieren var hun svært politisk engasjert, noe hennes tekster fortsatt gjenspeiler.

Festivalen avsluttes med duoen Jonas Fjeld og Henning Kvitnes. Her kan det bli mye moro, og duoen har blitt svært populær der de har opptrådt.

10. gang

Det er en viss usikkerhet om sommerens festival er et ti årsjubileum eller om det er tiende gang festivalen blir arrangert.

– Uansett. Dette blir svært spennende, som alltid har vi kjente artister og noe nytt, kommenterer leder Hammerø.

Som alltid blir det servert kulinariske retter under festivalen. Alt er hjemmelaget og kan konkurrere med enhver restaurant.

Billetter selges fra 1. mai og kan fås på Posten, Narvesen, turistkontoret i Kragerø og på Skåtøy kafé.

Det blir satt opp festivalferje hver dag.


Artikkeltags