Sjekker inn for to uker

Ruller ut løperen: Maria Sundby, Rina Beldo og Kirsten Opstad. I vinduet oppe til venstre ser vi Marius Sætersdal, til høyre Erikka Fyrrand.

Ruller ut løperen: Maria Sundby, Rina Beldo og Kirsten Opstad. I vinduet oppe til venstre ser vi Marius Sætersdal, til høyre Erikka Fyrrand.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Det skal være en opplevelse bare å komme inn her!

DEL

Rina Beldo er kunstneren som har tatt initiativ til å skape liv i det gamle Central hotell i sommer. Sammen med sju andre kunstnere fra Kragerø eller med tilknytning til byen, åpner hun utstilling i Rådhusgata 2 fredag.

Har du noe fra hotellet?

Malerier, installasjoner, foto, musikk og høytlesning er noe av ingrediensene når en hel verden skal skapes i det gamle bygget.

– Vi er fortsatt midt i eventyret, og skal jobbe som gruppe, sier Beldo som lover besøk av både ventete og uventede gjester.

For å få fram hotellets gamle sjel, etterlyser de historier, ting, bilder, ja, kort og godt alt som folk husker eller har som minner fra hotellet.

Kunstnerne har satt av en egen vegg til dette, og oppfordrer folk til å komme innom enten før eller under utstillingen med det man måtte ha. Og de tar fortsatt imot folk som ønsker å bidra med noe, som høytlesning, musikk eller annet uttrykk.

Skjenking og dans

– Åpningen fredag blir med Kirsten Haaland, forteller Rina Beldo som kan friste med både DJ og skjenking utover kvelden.

Lørdag 9. juli blir det høytlesning fra «Gjørme, en kjærlighetshistorie» av forfatter Øyvind Strand. Senere får ørene digge musikken til trondhjemsbandet “Liliedugg”.

– Hotellet er hele tiden åpent (og gratis) for alle som vil gå på skattejakt i rommene som er fylt med kunst i alle fasonger, frister kunstnerne som lover mange overraskelser underveis. Prosjektet har for øvrig fått 10.000 kroner fra Kragerø kommune, og Petter Carlsen låner ut lokalene gratis.

Utstillingen kan ses daglig fram til og med 21. juli, med utvidede åpningstider til over midnatt fredager og lørdager.

Alle kunstnerne, som er Vibeke Frost Andersen, Rina Beldo, Erikka Fyrand, Henrik Jonas, Daniel Theodor Jangmar Paulsen, Kirsten Opstad, Marius Sætersdal, Maria Sundby og Espen Thoresen Hversaagod, vil være til stede på åpningen.


 

Artikkeltags