– Ser et kjempepotensial

Elsket av publikum: Karoline Kaabers bilder på debututstillingen ble elsket av publikum, ifølge gallerieieren. Her Kaaber i sitt kragerøatelier.

Elsket av publikum: Karoline Kaabers bilder på debututstillingen ble elsket av publikum, ifølge gallerieieren. Her Kaaber i sitt kragerøatelier.

Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg ser et kjempepotensial i Karoline Kaaber, sier gallerieier Elisabeth Ramfjord.

DEL

Ramfjord har kjempetro på Kaaber som kunstner.

– Fortsettelsen hennes blir veldig spennende å følge med på, framholder gallerieieren.

På Scopemessen i Miami hadde galleriet ikke mulighet til å ta med så mange malerier av hver av de fem kunstnerne.

– Hvis Karoline hadde hatt med flere ville vi sannsynligvis solgt flere. Hun solgte ett stort på 150 ganger 100 centimeter og ett litt mindre. Det var masse folk og kjendiser innom vår stand og kjempegøy, sier Ramfjord.

Ekstrem oppmerksomhet

Det spesielle med Scope var at det var få malerier, sier Ramfjord.

Hennes galleri var eneste utstiller med kunstnere som bare lager malerier.

– Vi fikk stor omtale og ekstremt mye oppmerksomhet, var ett av de kun ti galleriene som ble nevnt i messens egen pressemelding, og fikk helsides avisomtale, sier gallerieieren.

Galleri Ramfjord ble etablert på St. Hanshaugen i Oslo for 15 år siden. Ifølge Kaaber blir det regnet som et av Oslos beste.

Pangstart

– Jeg er veldig selektiv. Har 700 søkere i året, det er kø for å få stille ut her, forteller Ramfjord. Hun synes det er spennende med kunstnere som ikke er særlig etablert fra før, og Kaaber ble en av de utvalgte i fjor.

– Hun hadde en veldig vellykket debut med separatutstilling i oktober. Den ble nesten utsolgt. Det var en helt fantastisk pangstart og en kjempesuksess. Karoline fikk veldig positive tilbakemeldinger. Publikum elsket bildene og det var lange lister med interessenter, forteller Ramfjord.

Artikkeltags