Se hvem som kommer til Skåtøyfestivalen

Godt humør. De har stor tro på årets festivalprogram. Fra venstre Tormod Hammerø, Heidi Felle og Nina Haugland.

Godt humør. De har stor tro på årets festivalprogram. Fra venstre Tormod Hammerø, Heidi Felle og Nina Haugland.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Programmet for sommerens skåtøyfestival er klart.

DEL

– Dette vil bli en intimfestival av høy kvalitet, sier artistansvarlig, Tormod Hammerø.

– Aldri har vi opplevd at så mange artister ønsker å opptre på festivalen. Det er tydelig at den stadig blir bedre kjent.

Spennende

I år kan festivalen skilte med spennende navn som Odd Nordstoga, Gunnar Källstrøm fra Sverige, Valkyrien Allstars og Ketil Bjørnstad for å nevne noen.

Festivalen får en tidlig start søndag 14. juli, med den tradisjonelle kirkekonserten. Da kommer komponist, musiker og forfatter Ketil Bjørnstad sammen med sanger Anneli Drecker. De vil framføre sitt melodiøse konsertverk Grace. Musikken er en blanding av klassisk og jazz, og opprinnelig var et bestillingsverk til Vossajazz i 2001.

Vandring

Onsdag 17. juli åpner selve festivalen med en minnenes vandring på Skåtøy. Forfatter Tove Nilsen tar deltakerne med på en rundtur i hennes barndoms sommerøy.

Nilsen har skrevet om sine barndomsopplevelser på Skåtøy i sin mye omtalte bok Øyer i hjertet.

Senere denne dagen blir det konsert med Moddi (Pål Moddi Knutsen) som blir etterfulgt av artisten Ine Hoem. Hun har med seg et band med seks erfarne musikere.

Ine Hoem vil også opptre torsdag sammen med Julius Winger som både er sanger og historieforteller.

Torsdag blir det barneforestilling med Heidi Marie Vestrheim (kjent fra NRK) og «Knølhvalen Kai». Da kommer også Maiken Ostermann som i fjor gjestet Skåtøy med forestillingen «Hoppa og Loppa».

Konferansier

Fredag og lørdag vil kragerøjenta og skuespiller Kristine Rui Slettebakken være konferansier og binde de forskjellige konsertinnslagene sammen.

Fredag er Ingrid Olava tilbake. En artist som har ytret ønske om å få opptre på Skåtøy.

Pål Angelskår, tidligere frontfigur i gruppa Minor Majority, kommer med et band med fem eminente musikere.

Fredagskvelden avsluttes med en av landets mest folkekjære artister, Odd Nordstoga som for øyeblikket har stor suksess sammen med Ingebjørg Bratland.

Finalen

Lørdag er det klart for ett av festivalens høydepunkter. Gunnar Källstrøm vil ta for seg Alf Cranners viser på svensk.

Dette blir en reprise av den bejublede konserten på Skåtøy tidligere i vinter. Den gang entret Cranner scenen og framførte noen av sine viser sammen med Källstrøm og bandet.

Lørdagen og festivalen avsluttes med ny ung sanger, Matilda. Hun blir beskrevet av festivalledelsen som en ny stjernene på artisthimmelen.

Helt til slutt blir Skåtøyfestivalen 2013 avrundet med gruppa Valkyrien Allstars som er kjent for sin spesielle sound og for en spennende fornying av norsk folkemusikk.

Artikkeltags