Mye skryt, men ikke mer penger

TILSKUDD: Skåtøyfestivalen får mye ros, men ikke særlig mer penger. Arkivfoto

TILSKUDD: Skåtøyfestivalen får mye ros, men ikke særlig mer penger. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fylkeskultursjef Geir Berge Nordtveit kommer med mange rosende ord til Skåtøyfestivalen, men kan ikke love mer penger.

DEL

Festivalen på Skåtøy har søkt fylkeskommunen om et tilskudd på 100.000 kroner, og en underskuddsgaranti for samme beløp.

– Telemark fylkeskommune gir ikke underskuddsgarantier. Det vil heller ikke være aktuelt i denne sammenhengen, men vi forholder oss til reelle problemstillinger når disse eventuelt skulle oppstå, skriver fylkeskultursjefen i sitt svar til Skåtøyfestivalen.

Gir 60.000

– I fylkeskommunens årsbudsjett er Skåtøy vise- og poesifestival lagt inn med et fast årlig tilskudd på kr 60.000,-, skriver Nordtveit, som ikke antyder at det kan bli aktuelt å øke dette,

Derimot viser han til at Norsk kulturråd har vedtatt å øke sitt tilskudd fra kr 50.000,- til kr 100.000,- fra og med 2011.

– Likevel er dette lavere enn det samlede tilskuddet fra Kragerø kommune og Telemark fylkeskommune i 2010, skriver fylkeskultursjefen, som mener at det primært er Norsk kulturråd som må øke sitt tilskudd, før kommunen og fylkeskommunen eventuelt øker sine tilskudd.

Ros til festivalen

– Ut fra en samlet vurdering mener vi at Skåtøy vise- og poesifestival har en sunn økonomi, særlig tatt i betraktning at inntektene fra mat og drikke holdes utenom, men likevel kommer lokalsamfunnet til gode.

– Festivalen har store faglige ambisjoner og kunne trenge en permanent deltidsstilling. Foreløpig står det respekt av at festivalen setter tæring etter næring, og ikke vil gå til tilsetting av fast personell før det er økonomisk grunnlag for det, sier fylkeskultursjef Geir Berge Nordtveit, og ønsker lykke til med årets festival.

Søknaden fra Skåtøy vise- og poesifestival blir lagt fram for hovedutvalget i deres neste møte den 23. juni.

Artikkeltags