Munch-året avsluttet med avdukning av ny skulptur

Avdukning: Prosjektleder Ane Sagatun og kunstner Anne Marthe Dyvi var til stede da kunstverket "Skyggeuret" ble vist fram for første gang.

Avdukning: Prosjektleder Ane Sagatun og kunstner Anne Marthe Dyvi var til stede da kunstverket "Skyggeuret" ble vist fram for første gang.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– En ekte solskinnshistore, sa prosjektleder Ane Sagatun under avdukingen av den nye skulpturen «Skyggeuret» på Gunnarsholmen.

DEL

Sagatun, som er utflyttet kragerøjente, fremhevet de mange symbolikkene ved kunstverket, som er en stor rund støpejernsplate på 500 kilo, med naturlig rust. En sirkel og en sol i formen.

Hun kom inn på Munchs berømte kunstverk «Solen», som ble malt like i nærheten, og jernstøperiet som i gammel tid holdt til på Gunnarsholmen.

– For meg er dette et stort og stolt øyeblikk, sa hun, og fortalte om hvordan mange ulike instanser hadde støttet ideen hennes som ble født under et et besøk på Jomfrulandsutstillingen.Stor plass for kunst

Kunstneren bak «Skyggeuret», Anne Marthe Dyvi, var også tilstede under avdukingen, og takket for et år med fine relasjoner til kragerøsamfunnet.

– Dere er rause her, og dere har en stor plass for kunst. Kanskje var det nettopp dette som fikk Munch til å tilbringe så mye tid i Kragerø, sa Dyvi i sin takketale.

Støpt på Hamar

Kunstverket er støpt på Hamjern på Hamar, og mange har bidratt med å få fraktet det 500 kilo tunge kunstverket til Kragerø og fram til Gunnarsholmen.

Den økonomiske delen av kunstverket er det Sparebanken Sør som har stått for, som en gave til byen.

Mellom 20 og 30 mennesker var til stede under avdukingen, som ble ledet av Siri Fossen fra kulturkontoret.

Munchs fødselsdag

At begivenheten fant sted 12. desember var ingen tilfeldighet, etter som dette er Edvard Munchs fødselsdag.

Avdukingen var for øvrig det første av tre arrangementer denne dagen, som markerte avslutningen av Munch 150 i Kragerø.

Artikkeltags