Kortreist kvalitet

IMPONERTE: Thord Espolin Johnsen og Malene Sleire var konferansierer og startet det hele med nydelig sang.

IMPONERTE: Thord Espolin Johnsen og Malene Sleire var konferansierer og startet det hele med nydelig sang.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mange hadde samlet seg i Heidi Felles hage på Skåtøy for å se lokale utøvere opptre på Skåtøy vise- og poesifestival.

DEL

– Her på Skåtøyfestivalen er vi opptatt av at ting skal være kortreist og resirkulerbart. I dag har vi kortreiste artister på programmet, sier festivalleder Evy Ellingvåg og åpner med det onsdagens festivalprogram.

Først på programmet står unge artister fra kragerøområdet, tilhørende Kragerø Session. Det hele ledes av to av utøverne selv, Malene Sleire og Thord Espolin Johnsen. Roen senker seg da de to fyller hagen med lette, behagelige toner.

Videre følger flere rolige sanger fra de andre artistene. Selv om sangen er deilig å høre på, er det nok en idé å trykke til med et par mer rocka sanger innimellom, neste år. Dette var nemlig en suksess festivalledelsen ønsker å gjøre til tradisjon.

Imponerte

Til slutt tar gitaristen Håkon Andreas Monsen plass på scenen og framfører tre musikkstykker. De sklir rett inn som fin bakgrunnsmusikk mens folk nyter rekesmørbrød og pizza.

– Dette viser at man ikke er nødt til å reise langt for å få kvalitet, sier Ellingvåg etter konserten.

– Vise og poesi høres veldig smalt ut, men det trenger ikke nødvendigvis å være en mann med gitar som synger norske viser, forteller festivallederen.

Et av høydepunktene var femten år gamle Kamilla Solum, som sang hele tre sanger i tillegg til å kore på flere av de andre.

– Jeg vil gjerne komme tilbake neste år, sier Solum.

Hun er aktiv i hele tre kor og nå planlegger hun en konsert med trioen Solumene som hun vanligvis er en del av.Humoristisk spillemann

På kvelden spilte trubaduren og kåsøren Louis Jacoby.

– Det traff midt i hjertet på folk som er glad i skjærgården her ute, forteller Ellingvåg. Tekstene til Jacoby er skjærgårds- og hverdagslivsorienterte. Innimellom kom han også med et par humoristiske kåserier, blant annet skildret han det evige slitet som oppstår hver gang han og kona skal ut.

– Jeg lå flatt ut og lo, sier festivallederen.
Artikkeltags