Først til onsdag slippes boka i landets bokhandler, og i løpet av bare en time med signering var nærmere 50 bøker solgt.

Forfatteren og lydbokredaktøren fra Borteid er storfornøyd med interessen hun blir møtt med.

– Når jeg er i Kragerø får jeg mange spørsmål om steder og personer i boka, det opplever jeg ikke ellers. Men generelt får jeg mange reaksjoner fra folk som kjenner seg igjen. Og det er jo veldig morsomt, for det er høyst forskjellige mennesker i alder og typer, sier Ingrid Schibsted Jacobsen.

Og det man kjenner seg igjen i, er ifølge forfatteren at man har klare forventninger til livet, men erfarer at det er annerledes. Og det gjelder ikke bare de romantiske forestillingene, men livet generelt.

Artig krydder

Forfatteren ønsker ikke å gå i detalj på hva som er faktiske forhold og ikke i boka.

– Dette er et bakteppe, det viktigste er budskapet. Kjærligheten er en rød tråd, men boka handler også om hvordan det er å vokse opp, og beskriver vennskap. Folk som ikke er fra Kragerø vil ikke legge så mye i hvem disse personene er. Boken bæres ikke av at det finner sted i Kragerø, mener det er et artig krydder, mener hun.

Og legger til at alle som er berørt er klar over prosjektet. Men hva de berørte mener, vil hun ikke si noe om.

– Det er en sak mellom meg, forlaget og dem. Men jeg kan si at jeg har fått mye positiv respons hele veien, ellers hadde jeg ikke fullført, konstaterer hun. Men bekrefter at historien er uløselig knyttet til hennes person.

– Har du funnet kjærligheten?, er spørsmålet vi bare må stille etter å ha lest boka.

– I det virkelige liv handler det ikke om å finne den, det handler om å la seg overraske. I så måte vil jeg definitivt si ja. Men ikke slik jeg forestilte meg det som 17-åring, ler 28-åringen som har vært bosatt utenbys de siste ti årene.

– Boka er en kjærlighetserklæring til Kragerø. Jeg elsker å være her både sommer og vinter, og er ofte hjemme på besøk.

Stort opplag

– 1107 bøker er på vei, og det er sjeldent stort for en debutant, erklærte forelegger Kristine Leborg på lanseringsfesten. Med forlag, familie, venner og berørte til stede, leste Ingrid utvalgte utdrag fra boka. Med masse latter som respons.

Kort oppsummert er boka en kontrast mellom det skjønne og det klønete. Og det er ikke tilfeldig, som vi antydet i vår chatteanmeldelse, om at det til tider skjer lite.

– Det er litt av poenget. Jeg tar kjedsomheten og mellomspillet mens man gjør ingenting på alvor, sier hun.

– Selvfølgelig er det risikabelt å skrive en såpass åpen beretning. Samtidig er det uskyldige temaer som verken er radikale eller tabubelagte. Og personen det i hovedgrad skrives mest om, er meg selv, sier lydbokredaktøren som for øvrig har stor sans for KVs chatteanmeldelse.

– Det er en form jeg aldri har sett før. Det bør dere fortsette med.Les KVs chatteanmeldelse på vår facebookside.