Alt i rute

Klare: Ledelsen i Skåtøy Vise- og Poesifestival samlet i det nye amfiet foran årets festivalscene. Foto: Privat

Klare: Ledelsen i Skåtøy Vise- og Poesifestival samlet i det nye amfiet foran årets festivalscene. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ledelsen for Skåtøy vise- og poesifestival kan senke skuldrene i visshet om at de har full kontroll foran årets festival.

DEL

Festivalledelsen har jobbet nesten ett år med forberedelser og gleder seg til at artister og publikum ankommer øya i juli.

Festivalleder Jens Harald Jensen kan, for andre gang i sjefsstolen, konstatere at hver av de andre i ledelsen har tatt ansvar for sine oppgaver. Gode artister er booket for lengst, økonomisøknader er sendt, sponsorer innhentet, billetter er klare, program og plakater trykket og hengt opp, bevillinger søkt og doer bestilt. Det er mye som må ordnes før den 13. festivalen kan starte.

I tillegg må resten av dugnadsgjengen ha sagt ja og blitt fordelt på ulike oppgaver.

Dugnadsgjengen på Skåtøy har etter hvert god erfaring og vet hva som må til.

– Hvis vi ganger de cirka 2.000 dugnadstimene som går med for å arrangere Skåtøy vise- og poesifestival med en timepris på 150 jobber vi for 300.000 kroner, sier Jens Harald Jensen.Årets program

Skåtøyfolket er veldig stolte av årets program.

– Tormod Hammerø, Heidi Felle og Jens Harald Jensen har jobbet i hele vinter med å skaffe årets artister, forteller markedsføringsansvarlig, Nina Haugland.

– De har reist rundt på forskjellige konserter og viseklubber for å finne dyktige artister som ikke har hatt sitt store gjennombrudd enda. Det holder ikke bare å høre på cd-er. Artistene må også ha scenetekke og kunne kommunisere med publikum.

Etablerte artister som Odd Nordstoga, Ingebjørg Bratland, Ketil Bjørnstad, Ingrid Olava og Valkyrien Allstars kommer tilbake til festivalen. De har spilt der før og minnes det som en god opplevelse.

Nytt amfi

I fjor ble festivalscenen flyttet opp til Skåtøy kafé & galleri. Hensikten var å gjøre det mer intimt og skalere ned konseptet, for å spare litt på dugnadsbehovet. I år er det jobbet med å støpe steinavsatser på fjellet ved scenen, slik at det bli et naturlig amfi. Det vil også bli satt opp benker foran scenen og bordene vil bli fjernet for å gi plass til så mange som mulig.

Skåtøy vels hjemmelagde mat vil bli servert på jordet rett nedenfor kafeen.

Nå gjenstår det bare å fikse pent vær til festivalen. Det rådet litt uenighet om hvem som har ansvar for den oppgaven ...

Artikkeltags