De heimelaga julekonsertene var bedre enn noen gang

SOLIDE: Gjengen i Kroken leverte en jubileumskonsert med stor trygghet og høy kvalitet.

SOLIDE: Gjengen i Kroken leverte en jubileumskonsert med stor trygghet og høy kvalitet.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De heimelaga julekonsertene i Kroken kyrkje har fått et utrolig fotfeste blant et stadig større publikum. Søndag kunne en smekk full kirke slå fast at den populære gjengen leverte en jubileumskonsert bedre enn noen gang.

DEL

For mens den første konserten for 20 år siden var preget av en god porsjon nerver og usikkerhet, så framstår gjengen nå med en trygghet og ro som imponerer.

Sammen med et band som holder høy kvalitet, er den heimelaga julekonserten blitt en opplevelse og en begivenhet som det virkelig er blitt rift om å få med seg.

520 mennesker fordelt på to konserter søndag storkoste seg gjennom jubileumsprogrammet, bestående av 21 sanger. Alle plukket ut med varsom hånd fra konsertene fra 1997 og fram til i dag. Som alltid innledet med «Bjelleklang», og deretter høydepunkter på rekke og rad. Variert framført med en god blanding av soloinnslag, duetter og fullt trøkk med hele ensemblet.

Mange høydepunkter

Dersom vi skal trekke ut noen ekstra høydepunkter, må det bli de fantastisk flotte arrangementene på «Det lyser i stille grender» og «Mitt hjerte alltid vanker». Deretter må nevnes den feiende og friske «He came down to my level», og ikke minst Maria Therkelsens nydelige «Breath of heaven». For mange det aller vakreste øyeblikket, der publikum responderte med taktfast klapping.

Avslutningen ble også av det mektige slaget. Først «Hail holy queen» der folk lot seg rive med, og så den ultimate avslutningssangen «O helga natt» med Glenn Øygarden i spissen. Denne har vært fast avslutning i alle årene, og denne gang var det bare å slå fast at Glenn behersket solodelen om mulig bedre enn noen gang.

Et verdig punktum før folk sang «Deilig er jorden», deretter la igjen godt med penger til Frelsesarmeen i kollektkurvene ved utgangen, og så kunne avslutte med en kopp gløgg ute i vinterkulda.

Kommunal støtte

Selve jubileet fikk en ekstra markering ved at ordfører Tor Peder Lohne takket for en flott konsert og lovte at konserten i jubileumsåret skulle få 10.000 kroner av Drangedal kommune.

Det må også tas med at Øyvind Barland også denne gang holdt juleandakten midtveis i programmet, der han blant annet sørget for at juleevangeliet fikk en mer lokal og morsom vri.

Utvikling

Når det gjelder hvordan julekonserten i Kroken har utviklet seg siden 1997, så ble det i starten holdt én konsert med cirka 100 tilhørere. I 2007 var man oppe i tre konserter, mens det i fjor ble gjennomført fire konserter med til sammen 1040 tilhørere. Da ble det samlet inn intet mindre enn 143.000 kroner til Frelsesarmeen.

I år ble det også fire konserter, med samme antall publikum. De to siste konsertene ble holdt mandag kveld. Man vurderte å ha en ekstra, men dette klarte man rett og slett ikke å få til. Det betyr at de som ikke fikk plass i år, må satse på å være enda tidligere ute neste år.

Medvirkende: Bård Øygarden, Tone Sandberg, Helene Ø. Tregde, Jenny Øygarden, Maria Therkelsen, Brede Iversen, Janne Windegaard, Rolf T. Øygarden, Jan Solum, Glenn Øygarden, Arvid Therkelsen, Espen Gjelstad Gundersen.

Artikkeltags