Christina har hatt utstillinger i Løkkebakken i 37 år på rad

STILLER UT: Christina Soot Kløvig sammen med Eyolf Soot (t.v.) og Jacob Bødtker.

STILLER UT: Christina Soot Kløvig sammen med Eyolf Soot (t.v.) og Jacob Bødtker.

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag åpner Christina Soot Kløvig dørene for en ny kunstutstilling i sitt hjem i Løkkebakken 25.

DEL

37 år har gått siden den første utstillingen i Galleri Løkkebakken 25 fant sted.

– Den gang var det ni medstudenter fra Statens Kunstakademi i Oslo som hadde den første utstilling her, i det tidligere kontorbygget til stortingsmann og skipsreder Lindvik. Siden den gang har det vært utallige utstillinger og utallige kunstnere her, forteller hun.

Sin bror Eyolf

I år er Eyolf Soot, Christinas broder, en av gjesteutstillerne i galleriet.

Han har bak seg en karriere som skuespiller, han har hatt en rekke roller i filmer og TV-serier, blant annet filmatiseringen av Peer Gynt i 1986.

Som sin søster Christina har han drevet både med tegning og maling, og han har holdt flere separatutstillinger.

Unge utstillere

Det er både eldre og yngre kunstnere som stiller ut hos Christina i sommer.

Jacob Bødtker (17) er blant de yngste. Jacob har vokst opp i en kunstnerfamilie. For tiden går han på Einar Granum kunstfagskole i Oslo. På utstillingen i Løkkebakken har han flere spennende bilder.

Den avgjort yngste utstilleren er 15 år gamle Hermine Zachariassen Tenden, som er elev ved Ringstadbekk ungdomsskole i Bærum.

Ifølge hennes CV, lærte hun som treåring å male hos sin bestemor. På skolen har hun markert seg som en «kunstner», og vunnet tegnekonkurranser, samt at hun deltar i kunstneriske oppsettinger og utforminger som inngår i skolens undervisning.

Kjersti Jølle Bolstad, som for øvrig er bestemor til Hermine og kusine til Christina, er blant de mer erfarne kunstnerne som stiller ut.

Ifølge hennes CV, har hun malt og tegnet hele sitt liv. Hun maler helst intuitivt, leker med farger, og er inspirert av livets hendelser og inspirasjon. Hun er påvirket av naturen.

Videre stilles det ut flotte kragerømotiver signert tyske Walter Brandt (1912–1991), som har vært på utallige besøk i Kragerø. Walter er far til Sigrid Tveitereid, som er gift med Olav Tveitereid.

Christina stiller selv ut kragerømalerier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken