En strålende korsuksess

  Kantoriet og Ås kirkekor med "Hallelujah"-partiet fra Händels "Messias". Video: Jon Fivelstad

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Vi har blitt vant med fine opplevelser når Kragerø kantori og Ås kirkekor slår sine krefter sammen.

  DEL

  Og det ble bekreftet til fulle søndag kveld, da de to korene framførte Georg Friedrich Händels «Messias».

  Godt understøttet av unge musikere fra Barratt Due-instituttet og Norges musikkhøgskole, og med profesjonelle solister i spissen, leverte de en opplevelse som varmet og gledet.

  En stor enhet

  – Vi begynner å kjenne hverandre godt, og så arbeider vi på samme måte, forklarte dirigent Jostein Grolid etter konserten.

  For at dette var to forskjellige amatørkor satt sammen, var ikke til å spore. Det store koret var balansert, med en samklang og presisjon som ga full honnør til de kraftfulle og fine korsatsene i Messias. Ikke minst gjaldt dette i «Halleluja»-koret.

  Solid orkester

  De unge musikerne i orkesteret ble ledet av dirigentens sønn, Michael Grolid (20). Studenten på Barratt Due Musikkinstitutt, som allerede har markert seg både som solist og komponist, vant i år den høythengende Arve Tellefsen-prisen. Han var også med i NRK-konkurransen «Virtuos» våren 2016 og vant publikumsprisen der.

   Hannah Marie Carding med solo på kantoriets og Ås kirkekors "Messias"-konsert. Video: Jon Fivelstad

   I Kragerø kirke ledet Grolid orkesteret på en måte som ga en stødig og fin understøttelse til solister og kor.

   Hannah på høyden

   For det lokale publikum er det selvsagt en ekstra bonus at «vår egen» Hannah Marie Carding var sopransolist i framførelsen. Og hun løste oppgaven fremragende. Særlig i sopranariene etter pausen, som «How beautiful are the feet..» og «I know that my redeemer liveth ...».

   I disse melodiøse ariene kom Cardings følsomme og klare stemme virkelig til sin rett.

   Dyktige var også de andre solistene, som tidligere har vært med på de store framføringene i Kragerø kirke.

   Fullsatt kirke

   Skulle vi ha noe å innvende, så hadde undertegnede gjerne sett at det ble brukt en alt i stedet for kontratenor. Men det vil nok være en smakssak.

   Som vanlig var det en fullsatt Kragerø kirke når kantoriet og Ås kirkekor har sine framførelser. Og vi vil tro at samtlige gikk vel tilfredse fra konserten.

   Så blir spørsmålet: Hva blir det neste samarbeidsprosjektet for de to korene? For at samarbeidet fortsetter, tar vi for gitt.

   Artikkeltags