Dermed var det en samling av artister med svært ulike sjangre publikum fikk oppleve denne kvelden.

En konsert som var en gave til publikum fra Kragerø Sparebank som fyller 90 år i år, samt en jubileumsgave til Kragerø by, som feirer at det er 350 år siden byen ble kjøpstad, og dermed fikk løsrevet seg fra Skien.

Først ut, etter at ordfører Jone Blikra hadde ønsket velkommen, var det klart for unge Ingvild Barland, som gjorde en stor innsats under årets Idol.

Den unge kvinnen fra Kragerø sang seg inn i manges hjerter. Hun fikk da også fortjent applaus fra publikum. Som artist kommer hun utvilsomt til å nå langt.

Stor spennvidde

Dette ble en konsert med stor spennvidde, fra lidenskapelig opera servert av Didrik og Emil Solli-Tangen til rock med CC Cowboys. Flere hadde utvilsomt kommet for å høre brødrene, blant andre veteranen Bjørn Westhrin, som mente at dette var det innslaget som toppet konserten.

Det var ingen ting å si på trøkket og på stemningen under denne delen av konserten.

Så var det klart for CC Cowboys, som svært mange hadde møtt opp for å se og høre. Publikum sto tett i tett, helt foran på asfalten hadde de aller yngste tatt plass. Noen hadde tatt på seg øreklokker for sikkerhets skyld.

Frontfigurene i CC Cowboys, Magnus Grønberg, Jørn Christensen og Per Vestby og resten av bandet åpnet noe «forsiktig», men det hele tok seg opp etter hvert.

Stemningen blant publikum var det ingen ting å si på.

Så kom regnet

Et kvarter ut i CC Cowboys' avdeling, kom regnet.

En kraftig skur, og paraplyer og regntøy måtte fram.

Det ble heldigvis «bare» en regnskur.

Dette er andre året på rad at Kragerø Sparebank arrangerer gratiskonsert på Torvet.