Korgutta runder 160 med stor konsert

JUBILEUMSKONSERT: Kragerø sangforening fyller 160. Det feires med jubileumskonsert på Legaten søndag. FOTO: ESPEN SOLBERG NILSEN

JUBILEUMSKONSERT: Kragerø sangforening fyller 160. Det feires med jubileumskonsert på Legaten søndag. FOTO: ESPEN SOLBERG NILSEN

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er duket for festkonsert i Legatsalen i Kragerø søndag, med Kragerø sangforening i hovedrollen.

DEL

Kragerø sangforening har holdt det gående i 160 år, og er med dette et av landets lengstlevende kor. Koret har etter sigende vært aktivt gjennom alle disse år, noe det virkelig står respekt av.

– Vi har vært så heldige å få med oss Kragerø damekor på konserten. Videre medvirker Stine Barland Thorsen med sang, akkompagnert av Sven Olav Sørdalen på keyboard, samt en avdeling med Edouard Sowa på munnspill og Robert Czyz på flygel, forteller Tom Bjørn Nilsen, leder av Kragerø sangforening.

Legatsalen

Konserten holdes i Legatsalen (Sparebanken Sør) på Torvet. Bakgrunnen for dette er ifølge Nilsen at det i forbindelse med jubileet i 1906, ble det laget en

– Det er begrenset med plass i dette lokalet, derfor har vi lagt ut billetter for salg hos Nille. Eventuelt overskytende billetter selges i døra.

Trenger nye medlemmer

Koret teller i dag 25 aktive medlemmer, og Nilsen må medgi at gjennomsnittsalderen er høy.

– Vi ønsker oss flere «ungdommer» på rundt 50 år. Det å synge i kor er givende og ikke minst sosialt. Vi har det veldig fint i sammen, sier korlederen.

Koret har så visst ikke ligget på latsiden i jubileumsåret.

– Vi har deltatt på en rekke arrangementer i forbindelse med feiringen av byjubileet, blant annet under jubileumsfeiringen på Lystgården på Tåtøy på forsommeren, sier Nilsen.

Hemmeligheter på lur

Feiringen av Sangforeningens eget jubileum avsluttes lørdag 12. november med festmiddag.

Søndagens konsert vil starte med korets kjenningsmelodi «Hurra gutter», og Kragerø sangforening og Kragerø damekor blir dirigert av Ivar Kristensen.

– Blir det spesielle innslag på jubileumskonserten?

– Vi har noen hemmeligheter på lur, hemmeligheter kun noen ganske få kjenner til, smiler Tom Bjørn Nilsen.

Artikkeltags