Nå må du søke hvis du vil ha plass på kulturskolen

Kulturskolerektor: Thomas Moen håper mange vil melde seg på høstens kulturskoletilbud, og minner om søknadsfristen som er 25. juni.

Kulturskolerektor: Thomas Moen håper mange vil melde seg på høstens kulturskoletilbud, og minner om søknadsfristen som er 25. juni.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lyst til å lære et nytt instrument? Eller kanskje du allerede spiller et og vil lære enda mer? Eller vil du jobbe med kunst?

DEL

– Vi har tilpasset undervisning både for dem som ønsker å ta videreutdanning innen kunstfag, og for dem som har lyst til å lære for moro skyld, forteller kulturskolerektor i Kragerø Thomas Moen.

Lydteknikken på UKM

Blant de 16 tilbudene er det ett som ikke starter til høsten, slik som alle de andre.

– Nytt av året er PA/lydteknikk, forteller Moen som tror det vil bli et ettertraktet tilbud.

– Elevene får lære grunnleggende teori, men også hvordan et lydanlegg (PA) med mikrofoner, forsterkere, høyttaler og effekter betjenes, beskriver han. Kurskveldene er i januar og februar, mens høydepunktet nok blir å betjene lydanlegget under Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Tokestua.

Fra 1. klasse

– PA/lydteknikktilbudet er for barn og ungdom i alderen 12–18 år, mens alle de andre i utgangspunktet er fra 1. klasse, forteller kulturskolerektoren som legger til at også den nedre aldersgrensa er nytt av året.

Inneværende år har det vært noe venteliste på gitar og piano. Nytt i år er også bassgitar.

– Her legges det vekt på samspill og at det man lærer skal framføres, forteller Moen som sier det gjelder alle instrumentene.

– Det er mye læring i det å spille sammen med andre, både sosialt og at man skal få til ting sammen, legger han til.

Det finnes også et tilpasset musikkopplæringstilbud hvor en musikkterapeut jobber med barn og unge med spesielle behov.

Viser fram arbeidet

Kulturskolen har konserter, utstilling og opptredener gjennom skoleåret.

– Det er viktig for Kragerø å ha et godt kulturskoletilbud med tanke på oppvekstmiljø, integrering og rekruttering til kulturlivet i Kragerø, sier kulturskolerektoren.

Han kunne imidlertid ønske seg bedre lokaliteter, og håper man i første omgang kan forbedre de lokalene man har i kinoen. Men på sikt er det et sterkt ønske om kulturhus med plass til kulturskolen.

Informasjonsheftet om neste skoleårs tilbud er delt ut til elevene ved alle skolene i kommunen. Rektoren minner om søknadsfristen, som er 25. juni.

 

Artikkeltags