– Som fotball så er musikk aller best live

Mektig: Ås kirkekor og Kragerø kantori har konsert sammen annenhvert år. Her fra forrige oppsetning av «Messias» i 2011.Foto: Petter Helge Hareide

Mektig: Ås kirkekor og Kragerø kantori har konsert sammen annenhvert år. Her fra forrige oppsetning av «Messias» i 2011.Foto: Petter Helge Hareide

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste søndag framfører Kragerø kantori og Ås kirkekor verdens kanskje mest kjente oratorium når Händels «Messias» settes opp i Kragerø kirke.

DEL

De to korene har hatt konserter sammen annenhvert år siden 2009, og i år er det Händels kjente verk «Messias» som skal framføres. Oratoriet ble satt opp av de to korene også i 2011, og nå er det klart for konsert i Ås neste lørdag og i Kragerø kirke dagen etterpå.

– Stort verk

– «Messias» er et stort verk for kor, fire sangsolister og orkester, som ble skrevet i løpet av 24 dager i 1742, sier Robert Carding, som selv skal spille orgel og cembalo under konserten.

Ås kirkekor og Kragerø kantori får selskap av fire solister i kirka, deriblant Robert Cardings datter Hannah Marie Carding, og et orkester med 14 medlemmer.

Øvde sammen i Sandefjord

De to korene har øvd på verket på hvert sitt sted, for kantoriets del siden januar.

– Så var vi i Sandefjord og øvde sammen i september. Neste lørdag reiser vi tidlig inn til Ås for å øve sammen, sier Merete Valstad, leder i kantoriet.

Både hun og Carding ser fram til en stor konsert, og håper publikum finne veien til kirka.

– Her blir det masse korsang og flotte melodier, sier Valstad.

– Og som fotball så er musikk aller best live, smiler Carding.

Artikkeltags