Knallbra kinotall

Kjempemåned: Kragerø biograf økte besøkstallet i juli med drøyt 71 prosent i forhold til samme måned i fjor. Foto: Jon Fivelstad

Kjempemåned: Kragerø biograf økte besøkstallet i juli med drøyt 71 prosent i forhold til samme måned i fjor. Foto: Jon Fivelstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Kragerø biograf har hatt en eventyrlig kinosommer. Biografen har en publikumsøkning på drøyt 71 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

DEL

– Tallene er rett og slett knallbra og vi ligger vesentlig over landsgjennomsnittet. Vi må nok tilbake fire-fem år for å finne liknende tall for sommerkinobesøket, oppsummerer kinosjef Harald Bothner overfor KV.

– Hva er årsaken til økningen?

– Kanskje været har spilt en rolle, men selvsagt gode filmer. Animasjonsfilmen «Minions» i både 2D og 3D trakk veldig mye folk, det samme gjorde de to forestillingene med «Karsten og Petra på safari», sier Bothner.

I juli gikk 2836 personer på kino i Kragerø. Dette er en økning på 71,4 prosent i forhold til sammen måned i fjor. Den gang besøkte 1655 personer kinoen i juli. Kinoene i Telemark hadde en publikumsøkning i juli på 32,2 prosent. Det var animasjonsfilmen «Minios» 3D og 2D som trakk flest, med til sammen 1262 personer. «Karsten og Petra på safari» ble sett av 368 personer. «Mission: Impossible rogue nation», som hadde premiere sist fredag, kom inn på listen med 72 besøkende. Dette er en film som forhåpentligvis vil trekke enda flere besøkende utover i august. Totalt ble det spilt inn 219.000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken