Nå er de klare for premiere

PREMIERE: Torsdag er det klart for «Askeladden og de gode hjelperen» med barneteaterets Minigruppe.

PREMIERE: Torsdag er det klart for «Askeladden og de gode hjelperen» med barneteaterets Minigruppe.

Artikkelen er over 2 år gammel

I morgen har dagen kommet - minigruppa i Kragerø barneteater har premiere på «Askeladden og de gode hjelperne».

DEL

Det var en gang en konge som kunngjorde at den som kunne bygge et skip som gikk like godt til lands som til vanns og i lufta med, skulle få prinsessen og det halve kongeriket.

Det er denne historien som minigruppa i Kragerø barneteater har på plakaten med premiere torsdag.

Sist helg var det innspurten for de 17 unge skuespillerne i alderen seks til 10 år. Da ble hele forestillingen gjennomgått på scenen i Kragerø kino hvor kulissene var på plass, samt at skuespillerne var ikledd flotte kostymer og var ferdig sminket.

Asbjørnsen og Moes fortelling om «Askeladden og de gode hjelperne» er kjent for de fleste. Historien har vært vist på utallige scener, samt at Ivo Caprino har laget film om den.

Per, Pål og Askeladden

Hovedpersonene er Per (Mathea Thorsen Kåsa, Pål (Amanda Tangsrud) og Askeladden (Sofie Hjelmseth Iversen), som etter tur gir seg i vei for å bygge skipet. Underveis møter de hjelperen, det vil si Per og Pål mislykkes, mens Askeladden møter Kongen (Nathalie Vik Moldfjell) og Prinsessa (Tuva Valde-Nilsen).

Det er ingen hemmelighet at Askeladden får prinsessa og halve kongerike, men det skjer ikke uten dramatikk. Forestillingen er verdt et besøk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken