De gleder seg til å framføre «Rockeulven» fra øst

MUSIKAL: Kragerø barneteater med «Rockeulven fra øst». Her de fleste av skuespillerne sammen med Irene Omdal (helt t.v.) og Camilla Skjerven Langlo (helt t.h.).

MUSIKAL: Kragerø barneteater med «Rockeulven fra øst». Her de fleste av skuespillerne sammen med Irene Omdal (helt t.v.) og Camilla Skjerven Langlo (helt t.h.).

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø barneteater slår til med musikalen «Rockeulven fra øst» med premiere i november. En oppsetning som barneteateret tidligere ikke har framført.

DEL

«Rockeulven fra øst» er skrevet av Brødrene Grimm, men er opprinnelig en kort fortelling i brødrenes mange fortellinger.

– Fortellingen er i senere tid omskrevet blant annet til film og musikal. Filmen om «Rockeulven» er med jevne mellomrom blitt vist på NRK3 lille julaften, forteller Irene Omdal, en av lederne i barneteateret.

– Spennende forestilling

Hun betegner forestillingen som både spennende og morsom.

– Spennende fordi dette er en forestilling som barneteateret i Kragerø aldri har oppført tidligere. Det er bestandig artig å kunne servere noe nytt.

Rocka forestilling

I tråd med tittelen, er det ingen tvil om at dette blir en rocka forestilling med mye sang og musikk.

– Dette blir en forestilling for alle, uansett alder. En forestilling man bør få med seg.

Kort fortalt handler forestillingen om «Geitemor», som lærer sine killinger en sang hun kan synge for å få dem i hus når ulven kommer luskende.

Snillere versjon

Den slu ulven lærer seg etter hvert sangen, og klare å etterlikne stemmen til «Geitemor». I den originale historien går det hardt for seg, men den norske musikalversjonen er langt snillere. Her ender det heldigvis bra til slutt ...

23 skuespillere

Den eldste gruppa hos Kragerø barneteater teller 23 skuespillere, og alle er med i ulike roller.

Siden skolestart har de unge skuespillerne pugget på replikkene, etter høstferien blir det helgeøvelser på kinoen.

Camilla Skjerven Langlo og Irene Omdal forsikrer at det ligger mye arbeid bak en slik forestilling.

– Foresatte og mange med dem gjør en stor innsats med blant annet kostymer og kulisser både før og under forestillingene.

Som i fjor settes det opp seks forestillinger.

Artikkeltags