Nå skal Mega hylle kragerødirigenten med konsert

Klare: Mega er klare til å holde hyllestkonsert for dirigent i Oslo Gospel Choir, kragerømannen Tore Aas. Foto: Per Eckholdt

Klare: Mega er klare til å holde hyllestkonsert for dirigent i Oslo Gospel Choir, kragerømannen Tore Aas. Foto: Per Eckholdt

Artikkelen er over 2 år gammel

Gospelkoret Mega i Kragerø skal holde konsert for bysbarnet Tore Aas i Løkka søndag 6. mai.

DEL

Tore Aas er dirigent i Norges mest populære gospelkor, Oslo Gospel Choir, og har skrevet en rekke gospel- og vanlige popmelodier. Nå skal Mega framføre sanger i begge kategorier under konserten.

– Vi har i mange år sunget flere av hans låter. Det meste har vi allerede inne og gleder oss stort til å hedre og hylle Tore med konsert, sier nestleder i Mega, Tron S. Mathisen.

Blant sangene Mega skal framføre er låten «Som barn i ditt hus» og melodien han skrev til VM på ski i Oslo i 1982, nemlig «Gullfeber». Melodien ble framført i Oslo Konserthus av Anne Lise Gjøstøl og Kjell Fjalseth, og gikk sin seiersgang hele den vinteren og ved senere skibegivenheter.

Gjerne temakonserter

Mega består av 40–50 godt voksne sangere som har sunget i mange år.

– Det varierer litt, det er alltid noen som har pauser, men vi holder oss stabile på 45–50 medlemmer i koret, opplyser Mathisen.

Mega har de siste årene vært backingkor til kjente artister som Stephen Ackles, Vidar Busk, Paal Flaata da de holdt Elvis-konsert i Kragerø kirke. Mega har også koret Hanne Krogh og hennes tenorer og de har satt opp og vil igjen sette opp «Misa Compsina», en bondemesse fra Nicaragua. Det er allerede booket inn en samarbeidskonsert med ekteparet Torstein Sødal og Maria Arredondo i 2019.

Tore den store

Men denne gang er det dirigenten i Oslo Gospel Choir, kragerømannen Tore Aas, det gjelder. Nå er det hans tur til å bli hyllet på hjemmebane.

– Jeg tør påstå at etter kragerøhåndballen og Skjærgårdsgospel er Tore Aas den som har gjort mest Kragerø kjent, slår Mathisen fast.

Han forteller at det på 1990-tallet ikke var noen artister, kor eller band som solgte mer enn Oslo Gospel Choir.

Mega har øvd inn et Ass-repertoar som det vil ta anslagsvis halvannen til to timer å gå gjennom under konserten neste søndag. Tore Aas vil selv være til stede og ganske så sikkert ta over dirigentrollen fra Eva Solum ved noen tilfeller. Musikalsk leder for koret er Øystein Buen.

Artikkeltags