Erkebiskopen i Armenia kommer til innholdsrik kirkeuke i Kragerø

Erkebiskop Mikael Ajapahyan blir det store navnet på kirkeuka i Kragerø, som starter søndag. Kragerø har i flere år hatt armenske Jerevan som vennskapsby. I forbindelse med årets kirkeuke kommer altså selveste erkebiskopen på besøk.

DEL

Tore Trondsen og Olav Drevland, som er blant personene bak kirkeuka, er ikke i tvil om at erkebiskopen vil gi uka en ekstra dimensjon.

– Det nære forholdet til Armenia har sin bakgrunn i den innsatsen kragerøkvinnen Bodil Biørn gjorde i Armenia under folkemordet fra 1915 til 1916. Biørn var utdannet som hjelpepleier, jordmor og sykepleier, samt at hun var misjonær, forteller Drevland.

Korbesøk

I fjor var Kragerø-koret Kantoreiet på besøk i Armenia hvor koret knyttet nye kontakter. Dette er ifølge Trondsen mye av bakgrunnen for at årets kirkeuke kommer til å dreie seg mye om landet og dets kultur.

– Den armenske apostoliske kirke blir regnet som den eldste kristne kirke. Kristendommen ble innført som statsreligion først på 300-tallet, ifølge Drevland.

Sentralt: Armenia står sentralt under kirkeuka i Kragerø ifølge Tore Trondsen og Olav Drevalnd.

Sentralt: Armenia står sentralt under kirkeuka i Kragerø ifølge Tore Trondsen og Olav Drevalnd. Foto:

Rusletur med erkebiskopen

Kirkeuka starter med gudstjeneste i Kragerø kirke søndag 27. oktober hvor erkebiskopen deltar. Gjester er Kragerøs ordfører og den armenske forening i Kragerø. Etter gudstjenesten skal det legges ned blomster ved minnesmerket over Bodil Biørn ved rådhuset, som fortsetter med rusletur i byen.

Mandagen skal erkebiskopen besøke blant annet Kragerø skole, videre skal han møte biskopen for Agder og Telemark, Stein Reinertsen. Møtet finner sted på Bergland.

Seks barnekor

Mandag ettermiddag skal stå i barnas tegn. Hele seks av kommunens barnekor skal holde konsert i kirken. Drevland håper og tror på fullsatt kirke denne sene ettermiddagen.

Konsert blir det også på tirsdagskvelden i kirken med Kantoriet, samt at det vises bilder for korets tur til Armenia.

Stort program: Olav Drevland og Tore Trondsen lover stort program under kirkeuka.

Stort program: Olav Drevland og Tore Trondsen lover stort program under kirkeuka. Foto:


Skåtøy og Jomfruland

På tirsdagens program står også besøk på Jomfruland og i Skåtøy kirke hvor det blir servert fiskesuppe.

Fra programmet kan det også nevnes at det torsdag blir foredrag i Kragerø kirke hvor Preben Hegland tar for seg innsatsen til Bodil Biørn, og Vikotriia Musoka skal fortelle om bautaen som står i Lunden ved skysstasjonen.

Kirkeuka avsluttes i kirken søndag da det er allehelgenssøndag.

Artikkeltags