Pangstart for kirkeuka

DEBUTERTE: Et helt «nytt» Kragerø jentekor fikk debutere med Kragerø kantori i Kragerø kirke søndag kveld.

DEBUTERTE: Et helt «nytt» Kragerø jentekor fikk debutere med Kragerø kantori i Kragerø kirke søndag kveld.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kirkeuka i Kragerø fikk en virkelig pangstart søndag kveld med en fantastisk konsert.

DEL

Sommerfuglene var nok til stede hos de unge jentene i Kragerø jentekor, et kor som i høst har skiftet ut hele mannskapet. Søndag skulle de for aller første gang synge sammen med de voksne, koret de har sett opp til. Vi snakker om Kragerø kantori.

I likhet med jentene i jentekoret som har gått foran dem, sto også de nye fram som dyktige arvtakere. Her er det avgjort mye å bygge videre på. Jentene synger «alt» fra kirkemusikk og barnesanger til musikaler. Under kirkekonserten framførte koret blant annet «Tonight» fra West Side Story.

Mye å glede seg over

Det var kort sagt mye å glede seg over i løpet av den drøye timen som konserten varte.

Kragerø kantori framførte blant annet «Ave Maria», «Herrscher des Himmels» og mer i det muntre hjørnet folketonene «Tyven, tyven», «Ho Guro» og «Halling», så noen hver fikk lyst til å trampe takten.

Bente Dobbedal (solo) sang «Høstvise» og Ragna Nilsen framførte «Svanen» på fløyte.

Organist Robert Carding framførte på orgel «Toccata» fra 5. symfoni av Charles M. Widor med innlevelse og følelse, fra de helt svake og sårbare tonene til de store høyder så kirketaket nærmest lettet. Det er en fornøyelse å høre hva han får ut av instrumentet. Ikke rart at applausen braket løs.

Fortjent applaus

Stor og fortjent applaus fikk også de andre utøverne, ikke minst jentekoret med jenter som har lært viktigheten av å synge ut.

Kirkeuka fortsetter tirsdag kveld med sangkveld, hvor Nils-Tore Andersen kåserer om kirke- og bedehusliv i Kragerø.

Artikkeltags