Karl åpner filosofifestivalen - og viser teaterforestilling i kinoen

Spent: Karl Holte Aarø skal holde åpningstalen på årets filosofifestival. Senere torsdag blir han å treffe på scenen i Kragerø kino. Bildet er fra hans framføring av «Terje Vigen» i Kittelsenhuset.

Spent: Karl Holte Aarø skal holde åpningstalen på årets filosofifestival. Senere torsdag blir han å treffe på scenen i Kragerø kino. Bildet er fra hans framføring av «Terje Vigen» i Kittelsenhuset.

Artikkelen er over 3 år gammel

Karl Holte Aarø åpner årets filosofifestival torsdag på Jens Lauersøns plass. Senere samme dag kan man oppleve ham på scenen i Kragerø kino.

DEL

Vårt store skuespillertalent, Karl Holte Aarø, har fått æren av å holde åpningstalen, da startskuddet går for årets filosofifestival som har «krise» som tema.

Mine tanker

– Jeg har tenkt å fortelle litt om hva jeg brenner for og mine tanker om og rundt det jeg holder på med, sier Karl Holte Aarø som går på Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag.

– Filosofi er nettopp inngangen til det jeg driver med og som gir inspirasjon. Jeg kommer til å by på meg selv og den kjærligheten jeg har til hjemstedet mitt.

Engasjert

Er det en person som kragerøfolk har trykket til sitt bryst, så er det nettopp Karl Holte Aarø.

Knapt noen ungdommer har gjort mer for hjemstedet sitt enn ham.

Det begynte med ungdomsrevy. Så har han har skrevet og spilt Theodor Kittelsen. Det var forestillingen: «Livet i de små forholde», et gateteater han spilte både i 2014 og i 2015, som høstet stor jubel.

Under byjubileet i fjor framførte han Henrik Ibsens «Terje Vigen» inne i Theodor Kittelsens barndomshjem. En stor opplevelse for dem som fikk oppleve denne siden av Karl Holte Aarø.

Teater

På åpningsdagen vil han og noen venner fra skolen framførte skuespillet «Evig vinter» på Kragerø kino.

Utgangspunktet for stykket er den ukrainske revolusjonen.

I 2013 lovte den ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj at landet skulle bli medlem av EU. 27 år tidligere var Ukraina en del av Sovjetunionen. Folket kunne glede seg til en framtid med økonomisk vekst og trygghet i EU. Så kom vinteren.

- «Evig vinter» er en forestilling jeg har laget sammen med seks andre elever på Teaterhøgskolen. Vi ønsker å fortelle historien om ungdommene som i tre vintermåneder sto på Maidanplassen og demonstrerte fredelig mot regjeringen som svarte med vold. Stykket vi spiller bygger på dokumentaren «Winther on fire» som er en forestilling med et visuelt og fysisk uttrykk, forteller Holte.

Spent

Han er spent på hvordan stykket vil bli mottatt i hjembyen.

– Vi har spilt «Evig vinter» på skolen, men det er første gang stykket blir framført et annet sted. Selv om vi er spente så gleder vi oss veldig. Det skal bli kjekt å ta mine venner fra skolen til hjemstedet mitt. Jeg bruker enhver anledning til å framsnakke Kragerø, sier han.

De øvrige skuespillerne, tre gutter og tre jenter, skal bo hjemme hos Karl Holte Aarø på Nygård i Sannidal.

Han håper å se sine mange og gode venner fra hjembyen Kragerø og fra Sannidal i kinoen denne dagen.

Artikkeltags